DURUSU'DAN "DEMİR MADENİ" ÇIKTI...

DURUSUDAN DEMİR MADENİ ÇIKTI...
FEMİCRON MADENCİLİK SAN. A.Ş. tarafından Samsun İli Çarşamba İlçesi Durusu ve Sahilköy mevkilerinde MİGEM’den alınan IV. Grup ruhsatlı saha içerisinde hazine ve şahıslara ait 11,4867 ha lık kıyı kesiminde ve 9,1347 ha lık deniz ortamında toplam 20,6212 ha

FEMİCRON MADENCİLİK SAN. A.Ş. tarafından Samsun İli Çarşamba İlçesi Durusu ve Sahilköy mevkilerinde MİGEM’den alınan IV. Grup ruhsatlı saha içerisinde hazine ve şahıslara ait 11,4867 ha lık kıyı kesiminde ve 9,1347 ha lık deniz ortamında toplam 20,6212 ha lık alanda metalik maden (Demir) istihracı yapılması çalışmalarına son hız başlanıldığı öğrenildi.

1.20160516102539.jpg

ÇEVRETEK  ÇEVRETEKÇEVRE.TEKN.MÜH.DAN. İNŞ. TAAH. SAN. TİC.LTD.ŞTİ hazırladığı proje ile FEMİCRON MADENCİLİK SAN. A.Ş. Durusu Mahallesi ve sahil köylerinde çalışmalar için önce Samsun Valiliği ve ÇED raporu alarak Çarşamba Kaymakamlığı bilgisi dahilinde, FEMİCRON MADENCİLİK SAN. A.Ş. adı altında MİGEM’den alınan IV. Grup ruhsatlı saha içerisinde hazine ve şahıslara ait 11,4867 ha lık kıyı kesiminde ve 9,1347 ha lık deniz ortamında toplam 20,6212 ha lık alanda metalik maden (Demir) istihracı araması ve çıkartılması yapabilmek için hazırladığı proje kapsamında çalışacak asgari 5 personeli çevre mahalleden karşılayacağı öğrenildi.

2.20160516102558.jpg

Yapılan proje çalışmasında firma günde 8 saatlik çalışma süresi ve tek vardiya şeklinde, kara ortamında 300 gün, deniz ortamında ise 150 gün olacak şekilde metalik maden (demir) arama çalışmasını yapacağı ve bölgede ki maden kaynağının zengin olduğu öğrenildi. Sahil bölgesinde tamamen sahil kumu arazisinden ve deniz zemininden çıkartılacağı, çalışma sahası içinde kalacak olan arazi sahaları hazine ve tapulu şahıs arazileri olup hazine arazileri için şirket tarafından izin alınacağı, şahıs arazileri için kiralama yapılacağı öğrenildi.

 

FEMİCRON MADENCİLİK SAN. A.Ş. proje çalışma sahası yerleşim merkezi, okul, hastane, yurt, kreş, otel vb. hassas yerleşimi içinde bulunan Durusu Mahallesine ait konutlara 5 km. Sahilköy Mahallesine ise 500 m mesafede olup en yakın konutun ise 30-50 m yakınlıkta olduğu, FEMİCRON MADENCİLİK SAN. A.Ş. tarafından Sahilköy mevkiinde MİGEM’den alınan IV. Grup ruhsatlı saha içerisinde hazine ve şahıslara ait 11,4867 ha lık kıyı kesiminde ve 9,1347 ha lık deniz ortamında toplam 20,6212 ha lık alanda metalik maden (Demir) istihracı yapılma çalışmalarına yaklaşık bir aydan bu yana başlandığı ve ilk etapta toplanan demir (metalik maden)lerin yeterli görülmesi nedeni ile firma daha güçlü ve yeni araç ve ekipmanlar getirerek demir toplama çalışmalarına devam ettikleri öğrenildi.

3.20160516102623.jpg

Aynı zaman da FEMİCRON MADENCİLİK SAN. A.Ş.' nin Çarşamba İlçesi Durusu Mahallesi Karakiraz mevkiinde sahil kumu içinden çıkartılan  metalik maden (demir) elementinin yanı sıra aynı madenin içinde daha kullanışlı maden olduğu ve bu madenin ağır sanayide kullanılabileceği öğrenilirken yine firmanın çalışmasının sır gibi saklanması dikkatlerden kaçmıyor.

 

Konu ile ilgili olarak yaptığımız araştırmalara göre; Çarşamba Sahilinde gerçekleştirilen bu çalışmalar da demir madeni Çarşamba - Ordu Karayolu istikametinden başaklayarak Giresun Piraziz  İlçesi sınırlarına kadar olan bölge de aynı madenin olduğu ve bu bölge de projeye göre 450 gün çalışma olmasına rağmen çalışma şartları ve güneş ışığından yararlanma, hava şartları da projeye dahil edildiğinde yaklaşık en az 5 yıl süre ile bu bölgede arama ve demir madeni çıkartma çalışmalarının süreceği halka sıkıntı yaşatılmayacağı öğrenildi.  

4.20160516102643.jpg

HABER VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

http://sekerhaber.web.tv/video/durusuda-demir-cikti__xaeyfgbey02

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekonomi