Dünyanın gençleri Canik'te

Dünyanın gençleri Canik'te
Başkan Osman Genç, Canik Belediyesi'nin desteğiyle Baruthane Ortaokulu tarafından Samsun'da düzenlenen Uluslararası Dil Kampı'nın son gününde yabancı öğrencilerle buluştu.Canik Belediyesi'ni de ziyaret eden yabancı öğrenciler, Başkan Genç'in misafiri oldu

Baruthane Ortaokulu'nun proje ortağı olan Canik Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleşen "Uluslararası Dil Kampı Türkiye" sona erdi. Romanya, İtalya, Danimarka, Ukrayna, İspanya ve Meksikalı gençler 10 gün boyunca Samsun'da misafir olduğu kampın son gününde kapanış programı düzenlendi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile Başkan Yardımcısı Alican Usta, Türk KızılayıKurupelit Kampı'nda düzenlenen kapanış programında kampa katılan 40 yabancı ve 40 Türk öğrenci ile biraraya geldi.

YENİ BİN YILDA DİL ÖNEMLİ

Programda misafir gençlerle sohbet eden Başkan Genç, aynı zamanda gençlere tavsiyelerde de bulundu. Kapanış programında konuşan Başkan Genç, "İçinde bulunduğumuz çağ iletişim ve bilişim çağı. Yani bilgi çağındayız. Yeni bin yılda ortak dil çok önemli. Ortak yaşadığımız dünyada rengimiz, dinimiz, ırkımız ne olursa olsun bu dünyayı birlikte güzel kılmak için bu tür programların önemli olduğunu düşünüyorum. Gençler bizim geleceğimizdir. Çünkü dünyayı daha yaşanabilir şekilde inşa edecek olan onlardır" dedi.

 

BİR GENÇ DÜNYAYI KURTARABİLİR

Dünyanın en güçlü silahının bilgi olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Bir genç tüm dünyayı kurtarabilir. Geçmişte ülkeler arası yarış vardı. Eskiden sanayi devrimlerini ülkeler gerçekleştirirdi. Şimdi ise şirketler ve kişiler değiştiriyor. Bir yazılımla bütün dünyayı etkileyebiliyorsunuz. Her biriniz kendi ülkenizi çok yükseğe taşıyabilirsiniz. Onun için hayallerinizi yüksek tutun. Hayalin bilgiye, bilginin de akıllı makineye dönüştüğü bir dünyada yaşadığımızın farkında olmalısınız. Bu manada bu tür projeler de önem taşıyor" diye konuştu.

 

SAMSUN İLE BAĞINIZI KOPARMAYIN

Samsun'un kurtuluş meşalesinin yakıldığı ve geçmişi 7 bin yıl öncesine dayanan önemli bir şehir olduğuna da vurgu yapan Başkan Genç, "Samsun coğrafi konumu itibariyle öne çıkıyor. Bu dil projesi bizim üzerinde durduğumuz bir projeydi. Dil Köyü inşallah gelecekte Samsun'da hayat bulacaktır. Samsun, dünyadaki gençlerin buraya geldiği, buradaki gençlerin de dünyaya yayıldığı bir merkez olacaktır. Samsun şehri ile Türkiye ile bağınızı koparmayınız. Çünkü Türkiye'nin medeniyet değerleri bütün insanlığı kucaklayacak kadar büyüktür. Gelin hep birlikte dünyayı yaşanabilir kılalım" şeklinde konuştu.

 

GENÇ'İN MİSAFİRİ OLDULAR

Romanya, İtalya, Danimarka, Ukrayna, İspanya ve Meksika'dan katılan yabancı öğrenciler daha sonra Canik Belediyesi'ni ziyaret etti. Burada Başkan Genç'in misafiri olan ve belediye hizmet binasını gezen misafir gençler, belediyenin özellikle gençler ile ilgili yaptığı çalışmaları çok beğendi. Misafir gençlerin son durağı ise Canik Belediyesi tarafından Mevlana, Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde yaptığı Türkiye'nin en büyük Oyuncak Müzesi oldu. Müzeyi gezen yabancı öğrenciler, müzeye hayran kaldı.

Baruthane Ortaokulu ve Canik Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen Uluslararası Dil Kampı'na 6 ülkeden katılan 40 yabancı ve 40 Türk öğrenci, 10 gün boyunca dil eğitimi alırken, kültürel paylaşımlarda ve sosyal aktivitelerde bulundu.

1-061.jpg2-058.jpg3-049.jpg4-035.jpg5-022.jpg6-012.jpg7-009.jpg8-005.jpg9-001.jpg10-003.jpg11-001.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber