Dünyanın En Verimli Santrali Samsun'a Kuruluyor

Dünyanın En Verimli Santrali Samsuna Kuruluyor
100 yıl önce Türkiye'nin ilk santralını kuran Siemens, verimlilik rekorunu Samsun'da kıracak. 580 MW'lık santral % 61'le dünyanın en verimlisi olacak

Sanayi devi Siemens, dünyanın en verimli santralını Samsun'da kurmaya hazırlanıyor. Siemens'in ürettiği son nesil doğalgaz çevrim türbini HSGT-8000H, Samsun'da üretime başlayacak. 2011'de Almanya'nın Irsching Santralı'nda kullanılmaya başlanan ve yüzde 60.75'lik verimlilik oranıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren yeni türbin, Samsunla rekor tazeleyecek.

 

YILDA 5 MİLYON EURO

Cengiz Holding'in 2015'te üretime başlayacağı 580 MW'lık santralı anahtar teslim projeyle alan Siemens, burada yüzde 61'lik verimlilik amaçlıyor. Berlin'deki Doğalgaz Çevrim Santralı Türbin Üretim Fabrikası'nda düzenlenen toplantıda konuşan Siemens Enerji Sektörü Ülke Müdürü Sedef Karagöz, türbinin yıllık 4-5 milyon euro tasarruf sağlayacağını söyledi. Karagöz ayrıca Siemens'in Enerjisa'ya ait Bandırma'daki 600 MW'lık santrala imza atacağını belirtti.

 

100 YIL ÖNCE OSMANLI'YA ENERJİ VERDİ

1856'da Osmanlı'nın ilk telgaraf hattına imza atan Siemens, 1914'te ise Türkiye'nin ilk enerji projesi olan Silahtarağa Santralı'nı kurdu. Siemens, 1980'lerde kurulan Ambarlı Doğalgaz Santralı'nda da bir rekor kırdı. Siemens'in Enerji Birimi Müdürü Zafer Gürsoy, "Ambarlı hem Siemens hem de enerji piyasası için oldukça önemli. Yüzde 52'lik verimlilikle kurulan Ambarlı, verimlilikte dünya rekoru kırmıştı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir