Dünyanın en önemli bilim insanları Türkiye'ye geliyor

Dünyanın en önemli bilim insanları Türkiye'ye geliyor
Deprem mühendisliği alanında dünyanın önde gelen bilim insanları araştırmalardaki son gelişmeleri ve bilimsel sonuçların değerlendirileceği "Uluslararası İleri Depreme Dayanıklı Yapılar Kongresi'ne (AERS-2016)" katılmak üzere Samsun'a geliyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azer Arastunoğlu Kasımzade’nin başkanlığında uluslararası işbirliği ile düzenlenen AERS-2016 kongresi, deprem mühendisliğindeki araştırmalara bütüncül bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Dünyada ileri gelen deprem araştırma merkez başkanları ve deprem mühendisliği alanında dünyadaki en önemli bilim adamlarının katılacağı "Uluslararası İleri Depreme Dayanıklı Yapılar Kongresi", depreme dayanıklı yapıların analizi, tasarımı ve temel uygulamalı araştırmalar alanında gelişmelerin tartışılacağı önemli bir forum olma özelliği taşıyor.

"Uluslararası İleri Depreme Dayanıklı Yapılar Kongresi": Yurt dışından, Kanada Deprem Araştırma ve Gerçek Zamanlı Yapı Sağlık İzleme Merkezleri Başkanı Prof. Dr. Carlos Ventura, Amerika Birleşik Devletleri FN Depreme Yalıtımlı Yapılar Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Farzad Naeim, Japonya Depreme Dayanıklı Aktif Kontrollü Yapılar Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yoichi Mukai, İtalya Avrupa Deprem Araştırma Merkezinin kurucusu ve "Yerdeğiştirmeye Dayalı Tasarım" yönteminin yazarı Prof. Dr. Gian M. Calvi, Rusya, Novosibirsk Betonarme Yapılar Araştırma Merkezinden Prof. Dr. Valery M. Mitasov başkanlığında araştırmacıların yanı sıra İspanya, Avustralya, İran,

Azerbaycan ve birçok ülkeden katılan bilim adamları ile beraber ülkemizden de Kandilli Deprem Araştırma Merkezinden Prof. Dr. Mustafa Erdik, Prof. Dr. Mehmet N. Aydınoğlu, Prof. Dr. Erdal Şafak, Prof. Dr. Eser Çaktı, Prof. Dr. Doğan Kalafat, Prof. Dr. Atilla Ansal, ODTÜ‘den Prof. Dr. Polat Gülkan, Prof. Dr. Çetin Yılmaz, Prof. Dr. Murat Dicleli, İTÜ’den Prof. Dr. Zekai Celep, Prof. Dr. Tülay Aksu, DEÜ’den Prof. Dr. Hikmet H. Çatal, GTÜ‘den Prof. Dr. Bülent Akbaş gibi birçok değerli bilim adamının katılımı ile gerçekleştirilecek.

Kongreyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Azer A. Kasımzade, "Deprem konusunda uzman isimler, deprem mühendisliğinin önemli problemlerine en güncel çözüm yollarını sunacak. Kongre, depreme karşı güvenli yapıların geliştirilmesine ve deprem mühendisliğine büyük fayda sağlayacak olup, depreme dayanıklı yapıların geleceğe yönelik çalışmalarında uluslararası ortak proje anlaşmalarına zemin hazırlayacaktır. Kongrede ayrıca, yüksek güvenlikli ve depreme dayanıklı sismik yalıtımlı yapı modeli tanıtılacaktır. Kongre; 24-28 Ekim tarihlerinde OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecektir. Detaylı bilgi öğrenmek isteyenler 'http://aers2016.omu.edu.tr' adresini ziyaret edebilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir