MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

DÜNYANIN DÜZELMESİ

DÜNYANIN DÜZELMESİ

Hafta sonu çocuğunu parka götürmeye söz veren baba o gün geldiğinde tam gazetesini okurken çocuk babasına, verdiği sözü hatırlattı: “ baba parka gidecektik.”  Bir anda keyfi kaçan baba gazetenin ekinde verdiği dünya yapbozunu fark eder. Derki : “ bunu yaparsan gideriz.” Oyunun uzun süreceğini düşünen baba çocuğunun kısa zamanda dönmesiyle şaşırır ve “ nasıl yaptın” diye sorunca “ ondan kolay ne var baba, yapbozun arkasında insan resmi vardı onu düzeltince dünya düzeldi” der. Evet, dünyanın düzelmesi, huzuru, insanın düzelmesi, doğru işler yapması ile mümkündür.

Hayat bir mücadeledir. İyiler ile kötülerin mücadelesi. Aslında asıl mücadele insanoğluna bahşedilen tabiattan, israf etmeden en verimli şekilde kullanması idi. Ama zaman içerisinde insanlığın çoğalması ile mücadelenin her şeyi değişti ve son geldiğimiz noktada insanın insanla yoğun mücadelesini görüyoruz hem de insanoğlunun aklını bütünüyle en üst seviyede kullandığı zaman dilimlerinde. İklim zirvesine havayı kirleterek giden liderlerin durumu dünyanın halini ortaya koyuyor.

  İnsan unsuru ne yaparsa yapsın kendini düzeltmediği sürece hiçbir zaman ne ferdi, ne içtimai manada huzurlu yaşaması mümkün değildir. Yasaların yönetmeliklerin de sonunda yapıcı insanlar değil mi? Devlet bir yere görevli tayin ettiğinde ona güvendiği için o vazifeyi vermiştir. Ve o kişiye düşen layığı ile vazifesini ifa etmektir. Devlet dediğimiz mekanizma her daim o kişinin ya da kişilerin başına polisi jandarmayı dikecek hali yoktur. Günümüzde bir suç işlendiğinde hemen “Nerede bu devlet nerede bu polis” şikâyetleri ortalığı kaplıyor. Ve bu giderek de çoğalır hale geldi. Devlet yeri geldiği zaman yine güvenerek vazife verdiği elemanları ile denetimlerini gerçekleştirir.

     Mesela bizim medeniyetimizin değerleri bellidir. Ve her fert aldığı vazifeyi hangi şartlar altında nasıl ifa edeceğini çok iyi bilir. Burada insan hakkı, alın teri, helal rızık gibi kavramlar  her daim unutmayacağımız ahlaki değerlerimizdir. Bu şuurda olan bir çalışan için polis de, jandarma da her zaman ve mekânda kişinin içindedir kolay kolay “ Nerede bu devlet” dedirtmezler. Bu şuurda çalışırlar.

Bir sonraki yazımda buluşmak üzere hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi