Dünya liderlerinden İstanbul’daki saldırıya kınama

Dünya liderlerinden İstanbul’daki saldırıya kınama
Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen saldırının ardından dünya liderleri de saldırıyı kınayan açıklama yaptı.

Atatürk Havalimanında dış hatlar ve otoparkta 3 ayrı patlamada 36 kişi hayatını kaybederken, 147 kişi de yaralandı. Saldırının ardından dünya liderlerinden de kınama mesajlar geldi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “ABD, alçak saldırıyı kınıyor” denildi. Almanya Başbakanı Angela Merkel saldırıyı kınayarak, saldırıda hayatını kaybedenler ve yaralananlarla aynı duyguları paylaştığını ifade etti. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de kalp ameliyatı için bulunduğu Londra’da yaptığı açıklamayla saldırıyı kınadı. Fransa Başbakanı François Hollande, Brüksel’de gerçekleştirdiği basın toplantısı sırasında saldırıyı kınadığını kaydetti.

Saldırıyı “çirkin” olarak tanımlayan İngiltere Başbakanı David Cameron ise İngiltere’nin terörle mücadele konusunda diğer ülkelerle işbirliği içinde olmaya devam edeceğini ifade ederek, “Ülkelerimizi, insanlarımızı güvende tutmak için diğer ülkelerle çalışmaya devam edeceğiz. Bu gece Türkiye’de bir kez daha ‘çirkin’ bir saldırı gerçekleştirildi” dedi. İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da saldırının ardından şaşkınlığını ifade ederek, duygu ve düşüncelerinin saldırıdan etkilenenlerle birlikte olduğunu dile getirdi.

STOLTENBERG: “TERÖRİZMİN HİÇBİR MAZERETİ OLAMAZ”
BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon da sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada saldırıyı kınadığını kaydetti. Sözcü, Ban’ın saldırıdan etkilenenler ile ailelerine ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine en derin üzüntülerini ve taziye dileklerini gönderdiğini belirtti. Yaralılara en kısa sürede eski sağlıklarına kavuşmaları dileğinde bulunan BM Genel Sekreteri, saldırının faillerinin belirlenerek adalete teslim edilmesi dileğinde bulundu.
Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, “Türkiye’deki ölümcül saldırıyı şiddetle kınıyorum” dedi. Taziye dileklerini de ileten Trudeau, “Terörle mücadele konusunda müttefiklerimizi destekliyoruz” ifadesini kullandı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise, “korkunç” saldırıyı kınayarak, ”Terörizmin hiçbir mazereti olamaz. NATO Müttefikleri, Türkiye ile dayanışma içinde” dedi. Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ise aynı duyguları paylaştıklarını ifade ederek, saldırıya hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini gönderdi. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de hayatını kaybedenlere üzüldüklerini bildirerek, Türkiye’ye yardıma hazır olduklarını kaydetti.


İSPANYA: “TERÖRLE MÜCADELEDE TÜRK HALKI VE YETKİLİLERİYLE TAM BİR DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ”

 İspanya Dışişleri Bakanlığı, Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısını kınayan açıklamasında İspanya’nın terörle mücadele konusunda Türk halkı ve yetkililerle dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

İspanya Dışişleri Bakanlığı, Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında, “İspanya Hükümeti, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen ve çok sayıda kişinin ölümüne, onlarca kişinin ise yaralanmasına yol açan vahşi terör saldırısını şiddetle kınamaktadır. İspanya Hükümeti, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diler. İspanya Hükümeti, terör vahşeti ile mücadelelerinde Türk halkı ve yetkilileriyle tam bir dayanışma içerisinde olduğunu ve bu konudaki kararlılığını yinelemektedir. Ankara’daki İspanya Büyükelçiliği ve İstanbul’daki İspanya Konsolosluğu olay hakkında daha detaylı bilgi elde edebilmek amacıyla yetkili Türk makamları ile iletişim halindedir” denildi. 

ESTONYA BAŞBAKANI RİOVAS’TN İSTANBUL’DAKİ SALDIRIYA KINAMA

Estonya Başbakanı Taavi Roivas, AB Liderleri Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği Brüksel’de, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen “korkunç” saldırıyı kınayarak, Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti.

AB liderleri Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılmasını görüşmek üzere Brüksel’de bir araya geliyor. Toplantıya katılmak üzere AB Genel Merkezi’ne gelen Estonya Başbakanı Taavi Roivas, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısına dair kısa bir açıklamada bulundu. Roivas, “Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen ‘korkunç’ terör saldırısının ardından Türk halkına baş sağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi. Bu tür iğrenç saldırıların herhangi bir mazereti olmadığını kaydeden Roivas, dün David Cameron ile gerçekleştirilen toplantıların ardından görüşmelerine devam edeceklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir