DÜNYA DRİFT REKORU SAMSUN’DA KIRILACAK

DÜNYA DRİFT REKORU SAMSUN’DA KIRILACAK
REKORTMEN PİLOT HARALD MULLER, DÜNYA DRİFT REKOR DENEMESİNİ YARIN SAMSUN’DA GERÇEKLEŞTİRECEK

Rekortmen pilot Harald Müller, Dünya Drift Rekor denemesini yarın Samsun’da gerçekleştirecek. 
2 saat 21 dakika 58 saniye ile en uzun süre drift yapma rekorunu elinde bulunduran Harald Müller, kendi rekorunu geliştirerek hem bunu 3 saate çıkarmayı hedefliyor hem de ABD’li Johan Schwartz tarafından 84 kilometre mesafede kırılan rekorunu iyileştirmek istiyor. Yarın Samsun’da saat 19.00’da Batıpark’daki helikopter alanında piste çıkacak olan rekortmen pilot Müller, rekor denemelerini Guinness World Records Türkiye Hakemleri gözetiminde yapacak.
Rekor denemesi öncesi Hampton by Hilton Otel'de düzenlenen basın toplantısına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Avrasya Otomobil Sporları Kulübü (AVOK) Onursal Başkanı Bora Köktener, AVOK Başkanı Murat Ergüç, AVOK Drift Sorumlusu Ahmet Said Özen, AVOK Takım Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Oktaykan, AVOK Sponsorlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi Çıvgın ve rekortmen pilot Harald Müller katıldı.

ÖZYURT: "TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
Toplantının açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, “Tüm dünyada tanınan Harald Müller’in bu denemeyi Samsun’da yapması Türkiye için çok önemlidir. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın destekleriyle düzenlenen rekor denemesine Samsun’un uğurlu gelmesini temenni ediyoruz” dedi.

ERGÜÇ: "TÜRKİYE'DE DRİFT GELİŞTİ"
‘Caddelerde can vermek değil, pistlerde can bulmak istiyoruz’ sloganı ile bu işe başladıklarını belirten AVOK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ergüç, “150 kişinin üzerinde bir ekiple uzun hazırlıklar sonrası rekor denemesini yapacağız. Türkiye’nin drift sporuna önem verdiğini ve geliştiğini düşünüyorum. Rüzgar, ısı gibi faktörler olumsuzluklara sebep olsa da Toyota GT86’nın her şeyin üstesinden geleceğinden eminim” diye konuştu.

MULLER: "SOMA'YA ARMAĞAN EDİYORUM"
Drift sporunun Türkiye’de gelişmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden rekortmen pilot Harald Müller ise, “Bu rekorun Samsun’da kırılması benim için çok önemli. 19 Mayıs’ta yapmak üzere planladığımız rekor denemesini Soma’da yaşanan acı kaybımızdan dolayı iptal ettik. Yarın gerçekleştireceğim rekor denemesini Soma’ya armağan ediyorum. Drift sporunun Türkiye’de gelişmesinden dolayı mutluyum. Türkiye’deki drift sporunun ilerlemesini çok istiyorum. Türkiye’de rüzgar ve ısı ile boğuşacağız. Almanya’da ortam soğuk, makineler çok rahat çalışıyor. Burası çok sıcak ve rüzgar da var. Allah bizim yardımcımız olsun. Bu sıcak ve zorlu ortamda bu rekoru kırmak bizim için de çok enteresan olacak. İnşallah bu rekoru Samsun’da kırarız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Alman pilot Harald Müller’e uğur getirmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı rozeti taktı.
Müller, rekor denemesinde dünyanın birçok ülkesinde drift için tercih edilen arkadan itişli, 2.0 Boxer motora ve 200 HP güce sahip olan Toyota GT86 aracını kullanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir