Dünya Drift Rekoru 15 Temmuz'da Samsun'da Kırılacak

Dünya Drift Rekoru 15 Temmuzda Samsunda Kırılacak
Rekortmen pilot Harald Müller Toyota GT86 ile Guinness Drift Rekoru için Samsun'da piste çıkıyor

Rekortmen pilot Harald Müller, 15 Temmuz'da Samsun'da Guinness World Records Dünya Drift Rekoru denemesini gerçekleştirecek.

Avrasya Otomobil Sporları Kulübü (AVOK) yaptığı yazılı açıklamada, Samsun'da yapılacak rekor denemesinde 2 saat 21 dakika 58 saniye ile en uzun süre drift yapma rekorunu elinde bulunduran Harald Müller, kendi rekorunu kırmaya çalışacağı bildirildi.

Rekortmen pilot Harald Müller'in ayrıca, ABD’de Johan Schwartz tarafından 84 kilometre mesafede kırılan rekorunu da geliştirmek için piste çıkacağı kaydedilen açıklamada, "Dünya Drift Rekortmeni Harald Müller, yeni rekor denemesi için Türkiye’yi tercih etti. AVOK ile görüşmeler yapan Harald Müller Toyota GT86 ile rekor denemelerini Türkiye’de yapma kararı aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ve Spor Toto Teşkilatı’nın katkılarıyla yapılacak olan rekor denemeleri, Samsun Batıpark Helikopter Pisti’nde gerçekleştirilecek. Rekortmen pilot rekor denemelerini Guinness World Records Türkiye Hakemi gözetiminde yapacak" denildi.

Rekor denemelerinin tüm dünyada büyük yankı uyandırması beklendiği vurgulandı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel