Dündar'ın yerine kim gelecek?

Dündar'ın yerine kim gelecek?
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi, yerel seçimlerin erkene alınıp alınmayacağıyla ilgili soru üzerine, "AK Parti ve MHP'nin böyle bir çoğunluğu yok. 400 sandalye gerekir. CHP böyle bir teklif getirirse değerlendirilir." dedi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı'nda düzenlenen Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi, yerel seçimlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mehmet Geldi, bir gazetecinin “Yerel seçimler erkene alınacak mı?” sorusu üzerine, "Yerel seçimlerin erkene alınması için anayasa değişikliği gereklidir. Cumhuriyet Halk Partisi böyle bir teklif verirse, çünkü AK Parti ve MHP’nin böyle bir çoğunluğu yok, 400 sandalye gerekir, CHP böyle bir teklif getirirse değerlendirilir. Şu an için böyle bir şey söz konusu değil. Biz seçimleri 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

Bu sürpriz açıklamanın hemen ardından Geldi'nin teşkilatlarla daha önceden yaptığı görüşmelerde kesinlikle 3 dönem kuralının uygulanacağı ve AK Partinin buna göre hazırlıklarını yapması gerektiğini belirttiği öğrenildi. Bu noktada gözler Çarşamba Belediye Başkanlığında 3. dönem kuralına takılan başkan Hüseyin Dündar'ın yerine aday kim olacak sorusu gündeme geldi. Mevcut gündem de adı geçen adaylarla birlikte yeni isimlerin önümüzde ki günlerde kıyasıya yarışa gireceği beklenirken bu sürpriz erken seçim açıklaması işi daha da heyecanlandırdı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber