Dündar'a yargı tokadı

Dündar'a yargı tokadı
Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın gazetemiz personel ve köşe yazarlarından Berat Gonca hakkında açmış olduğu ‘hakaret’ davasına Çarşamba 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği 1 yıl 2 ay hapis cezası, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesin

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın gazetemiz personel ve köşe yazarlarından Berat Gonca hakkında açmış olduğu ‘hakaret’ davasına Çarşamba 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği 1 yıl 2 ay hapis cezası, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesinin "cezaya yer olmadığı" gerekçesi ile  Berat Gonca'nın beratına karar vererek dosyayı kapattı.

Haber Expres Gazetesi personellerinden ve köşe yazarlarından Berat Gonca'nın 2015 yılında darbe kalkışmasından önce  kaleme aldığı, "AK Parti'nin Paralel yapı ile mücadeleleri gerçek mi?" ve "Hüseyin Dündar, Haluk Tan ile sarmaş dolaş" başlıklı köşe yazıları nedeniyle Hüseyin Dündar Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş ve Çarşamba 1. Asliye Ceza Mahkemesi yapılan yargılama neticesinde Berat Gonca hakkında 1 yıl 2 ay hapis cezasına hükmetmişti.

Berat Gonca yerel mahkemenin kararını Samsun Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi'ne taşıyarak karar itirazda bulunmuştu. Samsun Bölge Adliye Mahkemesi'ndedosyayı inceleyen 6. Ceza Dairesi, "Dava konusu yapılan ifadelerin Anayasa, AİHM ve AİHM içtihatlarında özel bir önem atfedilen, ifade özgürlüğü bağlamında değerlendirilmesi gerekmektedir" denilerek, "Basında yayınlanan bilgilerin tüm yönleri ile doğruluğunun ortaya konulması gerekmez" denildi. Kararda Anayasa, AİHM ve AİHM içtihatlarından örnekler verilmesinin ardından sonuç kısmında sanık hakkında tayin edilen 1 yıl 2 ay hapis cezası incelendiğinde sanığa 11 ay 20 gün ceza verilmesi gerekirken fazla ceza verilmiştir. Tüm dosya üzerinde yapılan inceleme ile sanığın beratına ve masrafların kamuya bırakılmasına" denilerek dosya kapatıldı. 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber