Dündar'a Paralel Destek!..

Dündara Paralel Destek!..
Dündar'ı savunmak için basın açıklaması yapan Çarşamba Muhtarlar Derneği'nin açıklama haberini yalnızca Gülen Cemaati'nin yayın organı Cihan Haber Ajansı (CHA) haberleştirerek destek verdi.

Gazetemiz Haber Expres Gazetesinde 9 Ocak 2015 tarihli gazetenin manşetinde "DÜNDAR PARALELCİ Mİ?" ve gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Erol Şeker, köşe yazısında, "DÜNDAR PARALELE Mİ HİZMET EDİYOR?" yazılarının yayınlamasıyla Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar tarafından gazete ve matbaanın kapısına 9 Ocak 2015 günü mühür vurulmuştu. İkinci mühürü hiç yazmıyoruz.

Gazete matbaasının mühürlenmesi haberleri Ulusal ve yaygın basında günlerce konu (İHA) İhlas Haber Ajansı, (DHA) Doğan Haber Ajansı konuyu haberleştirirken yalnızca hükümete karşı darbe girişiminde bulunulduğu eleştirilerine mazhar olan cemaatin yayın organı CHA'nın mühür haberlerini görmediği biliniyor. CHA mühür haberlerinin yayın politikaları ile uyumlu olmasına rağmen, hiçbir şekilde bu haberi  görmemesi "Dündar'a örtülü destek" şeklinde yorumlanmıştır.

Gazetemizin mühürünün sökülerek normal yayın hayatını sürdürmesi üzerine gazetemizde köşe yazmaya başlayan köşe yazarımız Berat Gonca 16 Ocak tarihinde ki ilk köşe yazısında Mühürle ilgi Çarşamba Kaymakamı ile Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ı eleştiren bir yazı kaleme almıştı. Yazı üzerine hafta sonu basın açıklaması yapan Çarşamba Muhtarlar Derneği, Çarşamba Belediye Başkanı Dündar'ı da savunan bir metni basın karşısında okumuştur. Söz konusu bu basın açıklamasını da garip şekilde ajanslar arasında yalnızca Gülen Cemaati yani paralel yapılanmanın yayın organı olarak lanse edilen CHA'nın haberleştirmesi gözlerden kaçmadı.

AK Parti Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paralel yapı ile mücadele söylemlerine paralel olarak AK Partili Belediye başkanı Dündar'ın paralel yapının yayın organı CHA ile sarmaş dolaş halleri kafaları karıştırıyor. İçişleri Bakanlığı'nın paralel yapı ile temas halinde olan belediyelerin olup olmadığının araştırıldığı söylenirken, Dündar'a paralel yapının yayın organı CHA'nın sürekli destek vermesinin gözden kaçırılamayacağı ifade ediliyor.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber