Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Dündar paralele mi hizmet ediyor?

Dündar paralele mi hizmet ediyor?

                Dünkü köşe yazımda sizlere AK Parti'nin Samsun İl Teşkilatı ve Çarşamba yapılanmasında paralelcilerin cirit attığını ima etmiştim.

Bugün ki yazımı da yine paralelcilere ayırmaya karar verdim.

                Hüseyin Dündar'ın AK Parti içerisindeki siyasi hayatı incelendiğinde, arkasında ÇEAŞ'ta ortak olduğu eski Bakan Suat Kılıç ve AK Parti İl Yönetimi'nden Burhan Erçal'ın olduğu ayrıca Samsun İl başkanı Fuat Köktaş'ın da bu zamana kadar Dündar'ın arkasında durduğu bilinmekte.

                Suat Kılıç'ın paralel yapıya yakınlığı nedeniyle bakanlık görevinden alındığını kamuoyunda bugün konuşmayan yok. Yine Samsun İl Başkanlığının yapıldığı bir önceki kongrede İl Başkanı Fuat Köktaş ve yönetimindeki Burhan Erçal'ın en büyük destekçisi de eski Bakan Kılıç'tı ve Kılıç'ın desteği ile Köktaş yönetimi kongreden zaferle ayrılmıştı.

                Yukarıdaki tablo incelendiğinde Dündar'ın arkasındaki yapılanma paraleli işaret etmektedir. Ki son seçimler iyi irdelendiğinde bazı Çarşamba ve Samsun Belediye Meclis Üyelerinin de anılan yapıya mensup kişilerden olduğu iddia edilmektedir.

                Dündar geçtiğimiz günlerde malumunuz gazetemizin kapısına mühür vurma girişiminde bulunmuş, bu nedenle de gazete yönetimi olarak ise bizler çadır kurarak gazetemizi çadırda çıkarma kararı almıştık.

                Ulusal basındaki eş dostlarımıza konuyu bildirmemiz üzerine basın camiası yapmayı düşündüğümüz dik duruşun sonuna kadar arkasında olacakları sözünü vermişlerdi bizlere.

                Dündar neden ilçenin günlük yayımlanan tek yayın organı Haber Expres Gazetesi'ne mühür vurmayı planlamıştır?..

Hükümeti zor durumda bırakmak için!..

Nasıl mı?..

                Türkiye'de gündemi basının AK Parti Hükümeti tarafından korkutulup, sindirilmeye çalışalarak, basın özgürlüğüne darbe vurulduğu eleştirileri tüm dünyada dillenmektedir.

                AK Parti Hükümeti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ise her platformda basının dünyanın bir çok ülkesine göre Türkiye'de daha özgür olduğuna vurgu yapmaktadır.

                Böyle bir atmosferde Dündar bir gazetenin kapısına kilit vurarak gazetecileri çadırlarda bu kış günü gazete çıkarmak zorunda kalmasını sağlayarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Hükümeti'ni basında çıkacak haberlerle zor durumda bırakarak kime hizmet etmeye çalıştığını sanırım herkes anlamakta.

                Biz ülkeyi yöneten hükümetimizin bizim yüzümüzden uluslar arası arenada zor durumda kalmaması için Gençlik ve Spor Bakanımız Çağatay Kılıç olmak üzere bir çok yetkiliye durumu izah ettik.

                Yapılan görüşmeler neticesinde halen belediye ekipleri gazetemizi mühürlemeye gelmedi fakat ne hikmetse Dündar'ın destekçisi olduğu bilinen ve milletvekilliği sevdası ile yanıp tutuşan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş'a tüm ulaşma çabalarımıza rağmen hala ulaşıp olayları anlatma fırsatı bulamadık.

                Belki zamansız ulaşmaya kalktık ve hata bizimdi. Ne de olsa Köktaş AK Parti Samsun Milletvekilliği hayalleri kurarken, paralelci olduğu iddiaları yüzünden üzerinin çizildiği ve buna rağmen Milletvekili olabilmenin yollarını aradığının söylendiği bir dönemde bize hiç vakit ayırır mı?..

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR