Dündar, “Projeler ve çalışmalarımız sürüyor”

Dündar, “Projeler ve çalışmalarımız sürüyor”
Sarıcalı Mahallesi Saadet Caddesinde devam eden yol çalışmalarını yerinde inceleyerek görevlilerden bilgi alan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşambanın değişik mahallelerinde geçen yıl planlanan projeler kapsamında yol çalışmalarına devam edi

 

HABER-FOTO: Burak ÇALIŞKAN

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Saadet Caddesinde devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi. Geçen yıl planlanan projeleri bu yıl hayata geçirerek Çarşamba genelinde yaklaşık 200 bin metre kare yol çalışması yapacaklarını ifade eden Dündar, Çarşamba’ya yapılacak olan 3. Fakülte ve tren yolu çalışmaları ile birlikte yapımı devam eden ve proje aşamasında olan çalışmalar hakkında Haber Expres Gazetesine detaylı açıklamalarda bulundu.

Dündar, “Çalışmalarımız sürüyor”

 Sarıcalı Mahallesi Saadet Caddesinde devam eden yol çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Dündar, yaptığı açıklamasında, “ Bu yıl Çarşamba’nın değişik mahallelerinde, geçtiğimiz yıllarda planladığımız şekilde yol çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmaların bir kısmı sıcak asfalt olacak şeklide devam edecek” dedi.

‘Çarşamba genelinde 200 bin metre kare yol’

Beton-parke yol çalışmalarına devam ettiklerini açıklayarak konuşmasını sürdüren Dündar, “Beton parke yol çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çarşamba genelinde yaklaşık 200 bin metre kare yol çalışması hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız alt yapı çalışmalarımız, yağmur suyu hattı, doğal gaz hattı ve  elektrik tellerinin yer altına alınması çalışmaları sırasında bozulan yollarda yenileme çalışması yapıyoruz. Saadet Caddesi üzerinde yaptığımız çalışma, Samsun-Ordu karayolu istikametinden başlayarak Yunus Emre Caddesine bağlanacak. Birkaç güne bitmesini planladığımız çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Aynı zamanda iki farklı ekibimizde farklı mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor. Çarşamba’daki bütün mahallelere girerek, bütün ara yolları ve ana cadde yollarını yapacağız” dedi.

‘Çarşamba’ya 3. Fakülte’

İlçe genelinde yol çalışmalarının yanı sıra eğitim ve sosyal yönlerde de çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Dündar, “Çarşamba’da yapacağımız büyük projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi de 3. Fakülte inşaatımız. Önümüzdeki günlerde fakülte inşaatı için protokol imzalanacak. Salı günü Hayırsever işadamımız Sayın Mustafa Güneşdoğdu ile birlikte Çarşamba Belediyesi ve OMÜ rektörlüğü arasında protokol imza törenimiz vardı. Ancak Sayın Rektör Hüseyin Akan’ın annesinin vefatı sebebiyle ertelemek durumunda kaldık” dedi.

‘Öğretmenevi inşaatımızı da yapacağız’

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kampus alanına yapılacak olan Kredi Yurtlar Kurumu inşaatının yakın zamanda başlayacağını belirten Dündar, aynı zamanda Özel İdare Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaparak Öğretmen Evi inşaatını başlatacaklarını ifade etti.

‘Tren yolunun sökülmesinin ardından yeni projeler hayata geçirilecek’

İstasyon Caddesi üzerinde eski tren yolunun sökülmesi ile birlikte yeni projelerin hayata geçirileceğini söylen Başkan Dündar, “Devlet Demir Yolları ile gerekli protokoller yapıldı ve tren yolunu sökmeye başladık. İstasyon Caddesinden başlayarak makas çıkışı güzergahına kadar yaklaşık olarak 3 kilo metrelik alanda tren yolu hatlarını kaldırıyoruz. Buraya imar yolu olarak karayollarından giriş vereceğiz. Yaz ayları içerisinde imar yolu olarak kaldırım, yaya yolu ve aydınlatma sistemleri tamamlanmış olarak vatandaşların hizmetine açılacak. Aynı zamanda yapılacak olan yol Samsun’dan Çarşamba’ya şehir girişi olarak kullanılacak” dedi.

‘Çarşambaya yeni bir tren hattı’

Samsundan Çarşamba’ya yeni bir tren yolu hattı yapılacağını söyleyen Dündar, “Şuan üzerinde çalıştığımız bir proje mevcut. 2014 ‘ te yapılacak olan yerel seçimlerin ardından ilçeler büyük şehir sınırlarına dahil olacak. Bununla birlikte ulaşım yetkisi ve düzenleme çalışmaları Büyük Şehir Belediyelerinde olacak. Bizim de birkaç yıldır planladığımız proje mevcut. Önce Samsun’dan hava alanına kadar olan bölgeye daha sonrada Çarşamba’ya kadar rayı sistem kurulması projelerimiz var. Buna ilişkin imarla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Devlet Demir Yolları ile bu konu hakkında görüşmelerimiz sürüyor. Samsun ile Çarşamba arasında bugünün şartlarına uygun tren ve raylı sistem kurma hedefimiz var” diyerek çarpıcı ve dikkat çeken açıklamalarına son verdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber