Düğün sezonunda altın fiyatları ne durumda?

Düğün sezonunda altın fiyatları ne durumda?
  Tüm sektörleri etkileyen pandemi dönemi kuyumcuları es geçmedi. Düğün yapamayan vatandaş, bir dönem altın alamazken, hem virüsten hem de durmadan artış gösteren altını alamayınca altına olan talebin düşmesine neden oldu.

   Tüm sektörleri etkileyen pandemi dönemi kuyumcuları es geçmedi. Düğün yapamayan vatandaş, bir dönem altın alamazken, hem virüsten hem de durmadan artış gösteren altını alamayınca altına olan talebin düşmesine neden oldu.

img_5130.jpg

   Çarşambadaki kuyumcu esnafıyla yapılan görüşmelere ve Çarşamba Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Doğandan alınan bilgilere istinaden şu detaylara ulaşıldı:

   Yaz ayının gelmesiyle düğün sezonunu açan kuyumcularla ilgili Kuyumcular Odası Başkanı Ömer Doğan‘ın ve kuyumcu esnafının değerlendirmesinde, “Hem normalleşme sürecine girdiğimiz bu günlere hem de artık düğün yasağının kalkmasıyla evliliğe adım atmak  isteyen çiftlerimiz kuyumcuları gezmeye başladı.bu da artan talepten dolayı altında zirve yaşanmasına neden oldu.bundan 3 ay önce 22 ayar bilezik için  300 TL’lerde fiyat veriyorken şu günlerde 400 TL’lere kadar çıktı. Bunun nedeni dünyada ki bankaların faiz fiyatlarında ki düşüş ve piyasaya çeşitli yollardan sürülen para bu yüzden bu aralar altın yatırım yapılacak gayrimenkullerin en başında geliyor. Sadece evlenecek çiftler için değildir altın alışverişi kenarda bir birikimi olsun diyen tüm vatandaşlarımıza tavsiyem şuan tam altın alma zamanı çünkü biz kuyumcular altının daha çok çıkacağını düşünüyoruz.” Dedi. Daha sonra oda başkanı ve kuyumcu esnafı şu noktalara dikkat çekti.

 Sahte altına dikkat, internet üzerinden yapılan takı alışverişlerine dikkat

  Kuyumcular, “İnternet her alanımızı kuşatmış durumda özelikle bu pandemi nedeniyle dışarı çıkamayan halkımız evinden internet üzerinden tüm işlerini yapmaya alıştı.Sosyal medya ile fazlasıyla haşır neşir olan vatandaşlarımız  sitelere fazla güvenir oldu ve bu yüzden kayıp maddi ve manevi kayıp yaşayan bir çok kişi oldu özellikle bizler bu konuda insanlarımızın çok fazla dikkatli olmasını istiyoruz.Zorluklarla biriktirdikleri ziynetlerini paralarını sakın dolandırıcılara kaptırmasınlar mutlu günleri kabusa dönmesin.herkes bildiği tanıdığı kuyumcusuyla alışverişini yapsın sertifikasız ürünlere itibar edilmesin,bu ürünlerin hiçbir garantisi yoktur.”

   Kurban bayramının yaklaşması kalpazanları sevindiriyor

Kuyumcu esnafı,“Vatandaşların yoğun olduğu düğün ve bayram zamanları dolandırıcıların hırsızların, kalpazanların her türlü sahteciliğin sıklıkla yaşandığı dönem bu yüzden halkımızı bu zamanlarda daha uyanık olmaya davet ediyoruz.Başlarına gelebilecek herhangi bir sorunda sığınacakları haklı çıkacakları bir durum olsun ki bizde müşterimizin arkasında durabilelim.

 

img_5117.jpg

    Evliliğe hazırlanan çiftler alışverişlerini zevke göre mi fiyata göre mi yapıyorlar?

   Kuyumcular, “Normalde takı alışverişi genel itibariyle zevk işi olmasına rağmen düğün hazırlığı çerçevesince alınanlar  damadı ve ailesini biraz zorluyor.Bu yüzden gelinlerimiz biraz zevklerinden feragat edip daha çok bütçesine uygun olan ürünleri alıyorlar. Özellikle biz kuyumcularda bu davranıştan yanayız ve Çarşambalı gelinlerimizi da kutluyoruz.Her zaman çiftlere de daha sonra zorluk yaşamamaları için bütçelerine göre alışveriş yapmalarını söylüyoruz.

Her iki ailenin de takı alışverişinde olması artık gelenekselleşmiş durumda

Kuyumcu esnafı,“Türkiye’nin çoğu ilinde artık gelenekselleşmiş olan aile ile birlikte yapılan takı alışverişi aslında pandemi döneminde uygun gördüğümüz bir şey değil ama çoğu aile bu duruma karşı tedbir almıyor.Biz yapılan alışverişlerde hijyene ,maske ve mesafeye dikkat ediyoruz ve müşterilerimizden de aynı hassasiyeti bekliyoruz.

img_5121.jpg

Setlerde ki son fiyatlara da değinen kuyumcu esnafı daha çok modeline göre 3000-5000 tele değişiklik gösterdiğine değindi.Alyans fiyatları en az 1000 tl ‘den başlıyor.Söz yüzüklerimiz de yine beğeniye göre fiyatlarında değişiklik gösteriyor.” Diyerek sözlerini tamamladılar.

HABER-FOTO:GÜLİZAR KELEŞ-AYKUT  ERAT

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekonomi