MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

DUA KAPILARI HEP AÇIKTIR

DUA KAPILARI HEP AÇIKTIR

Bazı insanlar vardır. Yük alırlar. Başında bulunduğu kurumun yükünü alırlar. Kuruma değer katarlar.  Sorumlu olduğu insanların yükünü alırlar. Dua kapıları hep açıktır. Benliklerini işe katmazlar. Küçük büyük demez sorun çözerler. Kuruma yansıyan sorunlardan sonra, emri altındaki kişilerin de dert ortağı olurlar. Sorunların yanında yenilik, açılım, gönül kazanma diye birçok dertleri vardır. Akıl akıldan üstündür. Atasözüne samimiyetle inanır kendinde olmayan özelliklerden dolayı övenlerden çekinirler. İşte benim hizmet ve görev anlayışım.

Kendinde olan iyi özellikleri de Allah-u tealanın bir nimeti görür ve ona şükreder. Nereden gelirse gelsin her teklifi bir nimet görür yapabileceğini yapar, yapamayacaklarından da teklif sahibini ikna eder. İçinde yaşattığı tek korkuları vardır. Oda birisinin kalbini kırmaktır.

Bazı insanlarda vardır yük almaz, yük olurlar. Makamdan, kurumdan değer kazanmaya çalışırlar. Tek değerleri sıfatlarıdır. Beraber çalıştığı emri altındaki arkadaşlarının korkusu olurlar. Başarılı olanları kıskanırlar. Kökeni aşağılık kompleksine dayalı bir kibir hali taşırlar. Benlikleri zirve yapmıştır ve bunun da hiç farkında değillerdir. Bunları bizzat gördüğüm için gayet iyi biliyorum.

 Masalarının sağ köşesindeki gösterişli isimlikten her gün binlerce yaptırıp kalplerinde taşırlar. Sorun sevmezler, emri altındaki kişiler onları görmemek için kaçacak yer ararlar, ancak onlar bunun farkında değildir. Kendini heyecanlandıran yenilik ve açılımları yoktur. Ancak, küçük işleri büyütmeyi çok severler. Gönülden anladığı doğum günlerini kutlamaktır. Eleştiriyi hiç sevmezler. Tek doğru akıl onların aklıdır.

 Kendini gerçek dışı övenleri çok severler. Övgü konusu gerçek mi değil mi bakmazlar. Yeter ki övgü olsun. Onlar için kendilerini övmeyenler kibirlidir. En değerli kişileri emri altındakilerden övgüyü dile getirenlerdir. Övgü dışından gelen öneriyi kendisine hakaret gibi algılarlar. Kendini yüceltiyor zannettiklerine teşekkür ederler. Üstleri hariç asla özür dilemezler. Tek korkuları mevcut makamından alınmak ya da endişe duymaktır. Bir sonraki yazımda buluşmak üzere hoşça kalın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi
SON YAZILAR