DSİ MÜDÜRÜ KİME GÜVENİYOR?

DSİ MÜDÜRÜ KİME GÜVENİYOR?
Samsun'da DSİ 7'nci Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe'nin, Salıpazarı İlçe Muhtarlarının isteği ile eski Sağlık Bakanı ve Samsun AK Parti Milletvekili Ahmet Demircan'ın kendisini bizzat arayarak muhtarlar için aldığı randevuyu hiçe sayması muhtarlar tarafınd

Samsun'da DSİ 7'nci Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe'nin, Salıpazarı İlçe Muhtarlarının isteği ile eski Sağlık Bakanı ve Samsun AK Parti Milletvekili Ahmet Demircan'ın kendisini bizzat arayarak muhtarlar için aldığı randevuyu hiçe sayması muhtarlar tarafından Müdür kime güveniyor” ifadesi ile karşılanırken  muhtarlardan büyük tepki çekti

‘VEKİLİN ALDIĞI RANDEVUYU, MÜDÜR UMURSAMADI’
Salıpazarı İlçesi'nde bir grup muhtar, eski Sağlık Bakanı, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan'a, yoğun istek ve taleplerinin yerine getirilmediğini belirterek DSİ'den şikâyetçi oldu. Bunun üzerine Ahmet Demircan, DSİ 7'nci Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe'yi telefonla arayarak ertesi gün muhtarlarla yüz yüze görüşmesini istedi. Bunun üzerine bir sonraki gün Samsun'a giden muhtarlar ise randevu saati olan 9.30'dan 15.00'e kadar bekledikten sonra Bölge Müdürü ile görüşemeden ilçelerine döndü.

‘YAZILI BAŞVURULARIMIZ DİKKATE ALINMIYOR‘
Salıpazarı'nda salı günü gerçekleştirilen AK Parti İlçe Danışma Kurulu'nda muhtarlar, dilek, şikâyet ve temennilerini Milletvekili Ahmet Demircan ve Belediye Başkanı Halil Akgül'e iletme fırsatını buldu. Toplantıda söz alan Muslubey Mahalle Muhtarı Ahmet Kesimoğlu, 2019 ve 2020 yıllarında yaşanan sel nedeni ile mahallenin ortasından geçen Muslubey Deresi'nin yatağında DSİ tarafından yapılması gereken çalışmanın 2 yıldır yapılmadığını söyledi. Kesimoğlu, "Yazılı başvurularımız dikkate alınmıyor" şikâyetine bulundu.

‘AHMET DEMİRCAN TELEFONLA RANDEVU ALDI’
Bunun üzerine Milletvekili Ahmet Demircan, toplantıyı izleyen herkesin gözü önünde DSİ Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe'yi aradı. Muhtarların sorunlarını özetleyen Demircan, bölge müdüründen muhtarları dinlemesini istedi. Bunun üzerine Bölge Müdürü Gökçe, muhtarları ertesi gün saat 09.30'da beklediğini söyledi.

‘5.5 SAAT BEKLEDİKTEN SONRA ŞOK YANIT ‘
Yaşanan bu gelişme üzerine sabah bir araya gelen Salıpazarı Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Gürsoy, Muslubey Mahalle Muhtarı Ahmet Kesimoğlu, Konakören Mahalle Muhtarı Faik Gül ile Çarşamba İlçesi Gülyazı Mahalle Muhtarı Yusuf Düzgün, randevuya yetişmek için Salıpazarı'ndan yola çıktı. Bölge Müdürlüğü'nde çay ikram edilerek beklemeleri söyleyen muhtarlar, aradan 1 saati aşkın süre geçmesine rağmen Müdür Gökçe ile görüştürülmedi. Saat tam 15.00'e geldiğinde ise muhtarlara, "Ordu'da sel var, müdürümüz bu ile hareket etti. Sizinle görüşemeyecek" yanıtı verildi.

‘MUHTARLARI HİÇE SAYAN BİR BÜROKRAT’
DSİ Bölge Müdürlüğü'nde hayatlarının şokunu yaşayan muhtarlar adına bir açıklamada bulunan Salıpazarı Muhtarlar Dernek Başkanı Erol Gürsoy, şunları söyledi: "Bizlerin telefonlarını, dilekçelerini ciddiye almayan bölge müdürünün, Sayın Bakanımızın, milletvekilimizin telefonunu da ciddiye almadığını üzülerek gördük. Cumhurbaşkanı'nın ayrı bir önem vererek her ay bir araya geldiği muhtarları böylesine hiçe sayan bir başka bürokrat olduğuna inanmıyoruz. Cumhurbaşkanımızın kapıları muhtarlarımıza sonuna kadar açılırken, biz Samsun'da DSİ Bölge Müdürünün kapısına tosladık.

‘YAPTIĞI BU SAYGISIZLIĞIN HESABINI VERMELİ'
Bizimle resmen dalga geçti. İşimizi gücümüzü bırakıp 60 kilometrelik yoldan geldik, layık görüldüğümüz saygısızlığa bakın. DSİ Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe'yi şiddetle kınıyor, yaptığı bu saygısızlığın hesabının mutlaka sorulmasını istiyoruz."
Bu arada yaşananların ardından Muhtarların tepkisi ve şikâyetleri ve haberlerden dolayı DSİ 7. Bölge Müdürlüğünden birkaç personel apar topar ilçeye gelerek istenen çalışmalar için çalışmalara başlarken Müdürün makam odasında AK Parti Şanlı Urfa Milletvekillerinden bir isim ile beraber Tokat ilçesinde baraj yapımı yapan bir müteahhidin olduğu ve görüşüldüğü belirtilerek beklemeye aldıkları  için Muhtarları almadığı iddia edildi. Daha sonra ise sel nedeni ile Ordu’ya geçtiği ve Muhtarların Samsun AK Parti Milletvekilinin arayıp randevu aldığı için tepki olarak almadığı iddia edildi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel