Dr. Ülkü Yıldırım, "AŞIRI SICAKLARA DİKKAT

Dr. Ülkü Yıldırım, AŞIRI SICAKLARA DİKKAT
Dr. Ülkü Yıldırım, "AŞIRI SICAKLARA DİKKAT" dedi

Hava sıcaklıklarının 2015 yılında en yüksek seviyelerde seyrettiği   bu  günlerde Çarşamba Toplum Sağlığı  Merkezi  Sorumlu  Tabibi Dr. Ülkü Yıldırım, halkımıza aşırı sıcaklar konusunda  uyarılarda bulundu.

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Ayhan GONCA

Aşırı sıcaklardan en fazla olumsuz etkilenen grupları açıklayan Dr Yıldırım, "* (Dört) yaşından küçük   çocuklar ,yaşlılar, kronik hastalığı (şeker,kalp damar hastalıkları,beyin damar hastalıkları, psikolojik hastalar,kronik solunum sistemi hastaları, karaciğer, böbrek ve kanser hastalıkları) olanlar hamileler, aşırı kilolular  ve  açık havada çalışmak zorunda olanlar olduğunu söyledi.

Dr.Yıldırım güneş ışılarının dik geldiği saatler olan  10 ve 16 saatleri arasında zorunlu olmadıkça  açık havalarda bulunulmamasını  ve denize girilmemesini  önerdi.  Yıldırım, özellikle açık alanlarda ve seralarda çalışmak zorunda olanların mümkün olduğunca güneş altında korunmasız  kalmamaya dikkat etmelerini  sık sız tuz ve mineral içeren sıvı gıdalar tüketmeleri gerektiğini  susuzluk hissi olmasa bile her gün  en az 2  2.5 litre sıvı tüketmelerini  aşırı yağlı ve ağır beslenmeden kaçınmalarını  sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenme tercih etmelerini  ,açık renkli hafif bol giysiler giymeleri tavsiyesinde bulundu.

Ayrıca aşırı sıcaklardan dolayı  açıkta satılan yiyecek ve içeceklerin  çok kolay bozulup zehirlenmelere yol  açtığından kesinlikle açıkta satılan  et,süt ,yumurta,tavuk,balık gibi yiyeceklerin satın alınmaması gerektiği  şeklinde  konuştu.

 

 

         

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber