Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

DR DEVLET BAHÇELİ YİNE BOMBAYI PATLATTI!     

DR DEVLET BAHÇELİ YİNE BOMBAYI PATLATTI!     

Bu tarihi bir kenara iyi not edin. MHP Grup Toplantısı 17 Nisan 2018...
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019'u beklemek mümkün değildir. 3 Kasım 2019'a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. Türkiye'nin, ABD, Fransa, İngiltere ile ilgili kurulan ilişkiler değişime uğramıştır.
Mahalli idareler seçimlerindeki kutuplaşmaların 3 Kasım'a nasıl yansıyacağı az çok malumunuzdur. Bu riski kaynağından kesmek başlıca amacımızdır.
Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek. Ya da milli mecburiyetten dolayı seçimleri erkene çekilecektir.
MHP seçimlerin erkene alınmasından yana takdirini kullanmaktadır.
Teklifimiz şudur;             26 Ağustos 2018 günü Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanını hem de milletvekili genel seçimiyle Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermesi en makul, en demokratik, en akılcı yoldur. Seçimse isteğiniz hodri meydan."dedi ve adeta ülke de tüm dengeler alt üst olmaya yetti.
Bu çıkışı bir anda 2001 de ki erken seçim çıkışını anımsattı. Sosyal medya da bu çıkışın nedeni olarak 2001'de AK Partinin yıldızını parlattı ve iktidara getirdi. Bu defa kimi getirecek yorumlarını yaptırdı.
Peki Sayın Dr. Devlet Bahçeli erken seçim isterken grup konuşmasında neden erken seçimi işaret etti? O konuşma metni tekrar tekrar dinlenmelidir. Yazılı metin iyi etüt edilmelidir.
Bence o metnin içinde enteresan olduğu kadar dikkat çeken notlarla dolu olduğuna inanıyorum. Çünkü bildiğim kadarı ile Dr. Devlet Bahçeli boşuna erken seçim demez.
Birileri Milli İttifak bozulabilir endişe ve telaşı ile erken seçim istedi de diyebilir. Bir yerlerden talimat aldı da diyebilir. Yada olmadık biçim de Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi açıkladı da diyebilirler.
Ama bildiğim Sayın Dr. Devlet Bahçeli, asla ve asla kimseden talimat almayı bırak yönlendirmeyi bile takmaz. Hele hele onun için Devlet bekası, ülkenin milli menfaati varsa, gelecek sıkıntılı ise mutlaka kararını kendisi vermiş olmasından başka ihtimal kesinlikle düşünmüyorum...
Hatta inanıyorum ki o konuşma metnini Genel Başkan Yardımcıları ve metni hazırlayanlar bile bilmiyordu son anda bu çıkış metne eklenmiş olduğu iddiasına bile girerim. Her neyse erken seçim söylemi ile ülke gündemi değişti dedik ya!
Açıklamaya
Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısı öncesi yaptığı açıklamasında; MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bugün saat 13.30'da görüşeceğim dedi.  
Tüm siyasi partilerde seçim hareketliliği başlarken, OHAL varken seçim yapılmaz iddiaları gündeme getirildiği saatlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan MGK sonrasında ki açıklamada, "Proje terör örgütleri FETÖ/PDY, PKK/YPG-PYD ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleri ile yapılan mücadele kapsamında yurt bütününde uygulanan olağan üstü hal değerlendirilmiş, demokrasimizin hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere hükümete OHAL'in uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırıldığı açıklandı." 
Ve sonuç; Çok büyük olasılık geri dönüş yok.
Nedeni Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin konuşma metni arasına serpiştirilmiş. İfade şöyle; "Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019'u beklemek mümkün değildir... İttifakın başarıyla seçimlerden çıkması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir...
Türkiye'nin, ABD, Fransa, İngiltere ile ilgili kurulan ilişkiler değişime uğramıştır..."
Yani sayın Bahçeli'nin demek istediği net olarak şu sanırım: "FETÖ/PDY Terör Örgütünün yeni bir darbe veya darbe karşılığı bir iç kaos oluşturma olasılığı istihbaratı çok yüksek. 'Devletin bekası' için erken seçim şart."
Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi