DR. ARSLAN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

DR. ARSLAN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Yaklaşan Yerel seçimler öncesi AK Partide aday adaylık müracaatının son gününde iki isim daha aday oldu. AK Partide aday sayısı 5' e yükselerek son yılların en az aday adaylık süreci ile hayal kırıklığı yaşanmasına neden oldu

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi siyasi partilerde aday adaylık süreçleri bazılarında tamamlanırken, bazılarında dün sona erdi. MHP gibi diğer siyasi partiler ise henüz aday adaylık sürecini başlatmadıkları gözlemlenirken gözler iktidar partisi AK Partinin Belediye Başkan aday adaylarına çevrildi.

5-12 Kasım tarihleri arasında aday adaylık başvurularının yapılacağının açıklanmasının ardından Pazartesi günü son anda Cuma gününe (dün akşam) ertelenen aday adaylık müracaatlarını Tarihçi- Yazar Adem Taflan başlattı. İlk müracaatı yapan Adem Taflan'ın ardından Pazartesi günü AK Parti Çarşamba eski Kurucu Başkanı Mustafa Acar 'ın ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Soğuk yaparak sona ermişti. Sürenin uzatılması ile Cuma gününe kadar başka her hangi bir müracaat olmayan AK Parti de dün önce 18 Yaşında genç isim Mustafa Kemal Karauğuz aday adaylık müracaatı ile dikkat çekti.

Akşam saatlerinde ise herkesin merakla beklediği isimler arasında günlerdir konuşulan Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selami Arslan AK Parti Çarşamba Belediye Başkanlığına Aday Adaylığı Müracaatını Çarşamba Ak Parti İlçe Binasında yaptı.

Belediye Başkan Aday adaylık müracaatını yapan Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selami Arslan ilçe binasında yaptığı açıklamasında unları dile getirdi. Arslan, " Allah nasip ederse aday adaylığımızı açıkladık ilçemizin insanına hizmet etmek, nasip olursa idare ederken Hazreti Ebubekir gibi sadık, Hazreti Ali gibi vefalı ve yiğit olmaya gayret göstereceğim. Burada doğduğumu, burada doyduğumuzu bilerek, halkımıza hizmet aşkıyla, Çarşamba sevdasıyla yola çıktık. Daha yaşanabilen bir Çarşamba için planlarımız var. Projelerimiz var. Çarşamba İlçemize Hizmet eden tüm arkadaşlarıma büyüklerime yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Çarşamba İlçemizin daha çok kalkınması ve geleceğin modem bir kent kimliğine kavuşmasının yanında, hemşerilerimizin daha düzenli ve kaliteli bir yaşama kavuşması için büyük çaba sarf edeceğiz. Çarşamba sevdalısı olan bu kardeşiniz, hemşehrilerimizle beraber şehre adanmış bir hizmet gönüllüsü olmak istiyor. Biz insanların geleceğine ufuk çizecek olanın şehirler olduğunu çok iyi biliyoruz. Eğer doğru bir dönüşüm sağlayamazsak sadece şehirler değil, geleceğimizi de kaybederiz Geleceğini kaybeden şehirlerinde medeniyet iddiası olamaz Belediyecilik farklılık yaratarak kentin kendi ruhunu ortaya çıkarmaktır. Toplumun tüm unsurlarının görüşünü alarak, kimseyi hor görmeden, kimseyi kapının önüne koymadan, kimsenin kalbini kırmadan, ayrımcılık yapmadan, sizlerin desteği ve işbirliği ile hizmetin en temel prensibine Çarşambalı hemşehrilerimize ulaştırmak istiyorum.Çarşambalı Hemşehrilerimizle bütünleşerek yepyeni bir belediyecilik anlayışını Çarşamba’mıza getireceğiz Yaşadığımız Çarşamba İlçemizi değiştirmek, dönüştürmek ve arzu ettiğimiz o ruhu verebilmek için elimizden gelen tüm gayreti karşılıksız ve koşulsuz göstermek için aday adayı oluyorum.” dedi

Dr. Selami Arslan Kimdir?

1971 yılında Çarşamba'da doğdu İlkokulu Allı İlkokulunda. Hafızlığını Çarşamba İhsaniye Kuran Kursunda, Ortaokul ve liseyi Çarşamba İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Anadolu Üniversitesi İlahiyat önlisans programından ve İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Kurumlan İşletmeciliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamlamıştır.

Vezirköprü İlçesi Yukarı Nalbandı Camiinde Müezzin kayyım olarak memuriyet görevine başladı. Ardahan Hasköy Sağlık Ocağında Hekim, Ardahan II Sağlık Müdürlüğünde Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Vezirköprü 2 Nolu Sağlık Ocağı Hekimliği ve Çarşamba Durusu Aile Sağlığı Merkezinde Aile Hekimi olarak görev yaptı. Çarşamba Devlet Hastanesinde Başhekim Yardımcısı Salıpazarı Devlet Hastanesinde Başhekim olarak görev yapmış olup 10.12.2017 tarihinden itibaren Samsun İI Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı görevini ifa etmektedir.

Ortaokul ve Lise yıllarında taekwondo sporu ile ilgilenmiş ve çeşitli dallarda dereceler elde etmiştir. Aynı zamanda hafızlık eğitimi boyunca hitabet ve hafızlık alanında dereceler elde etmiştir. İstanbul İlim Yayma Cemiyetinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Başbakanlığı Döneminde Başdanışmanlığını yapmış olan Merhum Prof.Dr. Osman ÖZTÜRK Hocanın cemiyetteki sohbetlerinin organize etme, kitaplaştırma, yayınlanması ve dağıtılmasında aktif görev almıştır. Özellikle “GENİ, ADAM' adlı kitabında yayınlanması ve dağıtımında rol alan ARSLAN’ın yayınlanmış bir adet kitabı bulunmaktadır.

Sağlık Turizmi, Fitoterapi, Kupa Terapi ve Tıbbı Nebevi konularında çalışmalar yapmıştır. Yeni Çarşamba Devlet Hastanesinde ve Salıpazarı Devlet Hastanesi’nde Evde Sağlık Hizmetleri birimini kurmuş ve bu birimlerde aktif hekim olarak çalışmıştır. Birçok köy ve mahalleye ulaşarak hastaları ile birebir ilgilenmiştir. Salıpazarı İlçe Devlet Hastanesinin geliştirilerek yataklı hale gelmesinde etkin rol oynamıştır. Yeni Çarşamba Devlet hastanesinin proje hazırlanması temel atma ve inşaatının devamında hizmetleri olmuştur. Aynı zamanda Salıpazarı ilçesine yeni bir hastane yapımı projesi başhekimliği döneminde onaylanmıştır. Çarşamba ve Salıpazarı Kaymakamlığı tarafından kendisine başarı belgesi takdim edilmiştir.

Dr. Selami ARSLAN aynı zamanda Evrensel Hafızlar Demeği Samsun Şube Başkanı görevine devam etmekte olup ahlaklı, çalışkan ve üretken bir nesil yetişmesi için birçok proje geliştirmiş ve EHAD üzerinden bu projelerini yürütmektedir. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı döneminde “O GELMEDEN SEN GEL”, “ANNE BANA BİR ŞANS VER”, “ESİR OLMA HÜR OL” projelerini geliştirerek hem ilimize hem de ülkemiz sağlığına katkı sunmaktadır. Dr. Selamı ARSLAN İngilizce, Arapça ve Osmanlıca bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.

dr_arslan.jpg

dr_arslan_1.jpg

dr_arslan_2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber