Dosyalar işleme konuldu

Dosyalar işleme konuldu
MHP'li Şimşek'in de dokunulmazlık dosyası meclise sunuldu..

 

Bazı milletvekilleriyle ilgili 84 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Meclis'e gelen dosya sayısı, 841'e yükseldi. Meclis'in tatilde olması dolayısıyla Başkanlığa gelen ancak işleme alınmayan dokunulmazlık dosyaları, yasama yılının başlamasıyla işleme konuldu.
 
Gelen dosyaların büyük bölümünü BDP ve bağımsız milletvekillerine ait olanlar oluşturuyor.
Aralarında; BDP Genel Başkanı ve Hakkari Milletvekili Selahattin  Demirtaş, BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Gülten Kışanak, BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, Van bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'e ait olanların da yer aldığı Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkereleri, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na sevkedildi.
 
Gelenler arasında; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz ve MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Mehmet Tevfik Türel, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar 'ın dosyaları da yer aldı.
 
Bazı BDP'li milletvekilleriyle PKK'lıların kucaklaşması dokunulmazlık tartışmasını tekrar gündeme getirdi. MHP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının sınırlandırılmasına ilişkin anayasa değişiklik teklifi önerisini AK Parti ve CHP gruplarına bir süre önce ileterek destek istedi.
 
AK Parti ise 1 Ekim'den önce dokunulmazlık konusundaki stratejisini belirlemeyi planlıyor. AKP'de anayasa değişikliğinden ziyade dosya bazında ele almak yöntemi öne çıkıyor. Dokunulmazlık konusunda CHP ve MHP ile de görüşmeyi de planlayan AK Parti, bu konudaki yol haritasını da belirleyecek. AKP dokunulmazlık konusunda bir kriter belirlemeyi de düşünüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir