Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Dosta güven düşmana korku da 'Yeni Türkiye sıkıntı yaşamayacak'

Dosta güven düşmana korku da 'Yeni Türkiye sıkıntı yaşamayacak'

Önceki gün yazımda demiştim ki;
Gelen ağam, giden paşam değil;
DEVLET AKLI...
Devlet aklı çok ciddi işliyor.
Polis - Asker atamaları tamam dedik.
Şimdi sıra tahminen adliyede ve 2 binin üzerinde Hakim ve Savcının yerinin değişmesinde...
Onun ardından sanırım Emniyet Müdürleri ve Valilere sıra geliyor.
Bu minvalde özellikle Büyükşehir Valileri, Cumhuriyet Başsavcıları ile Adalet Komisyonu ve İstinaf Mahkemeleri Başkanlarında büyük değişimin yaşanacağı iddiaları gündeme oturdu.
Bu atamaların eş zamanlı, hızlı adımlarla, net hamlelerle yapılacağı ve kısa sürede devlet işleyişinde ki farklılığın her alanda hissedileceği konuşulmaya başladığı gözlemleniyor.
Bu arada vatandaşlar da özellikle bu atamalarla beraber 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere odaklanmış halde gelişmeleri yakın plan izliyor.
Yerel seçimlerde 3 dönem kuralının kesinlikle sona erdirilerek hiç bir taviz verilmeyeceği  belirtiliyor.
Yine vatandaşlar yeni heyecan ve yeni projelerle alışkanlıklardan arınmış bir siyasi gelecek için yeni Türkiye de bir başka hamlenin yapılacağı beklentisi had safhaya ulaştığı görülüyor.
Bu vesile ile;
Devlet top yekun kendini yeniliyor...
Bu yenilenme, taze kan bürokrasiye de, devletin işleyişine de canlılık getirmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu atamalarla birlikte siyasetin diğer alanlarında da enteresan kıpırdanmalar yaşanacağı birer birer açıklanmaya başlaması yeni Türkiye'ye her alanda hazırlığın hızla yapıldığını gösteriyor.
Yaklaşık bir yıl önce kurulan ve ilk seçimden beklenenden uzak başarı aldığı iddia edilen İYİ Parti Olağanüstü Kurultaya gidiyor. Meral Akşener'in aday olup olmayacağı, Partiden çoğu ismin MHP ve diğer partilere dağılıp dağılmayacağı tartışılmaya başladı.
AK Partide de kıpırdanmalar diğer adı yenilenmeler olacağı açıklandı.
AK Parti’nin mahallî seçimler için hedefi daha çok belediye başkanlığı kazanmak ve daha çok yurttaşı AK Parti Belediyeciliği ile buluşturmak.
Bu nedenle geçen yıl eylül ayında kongre süreçlerine başlamış ve sırası ile belde, ilçe ve il kongrelerini tamamlamış, ardından 24 Haziran seçimleri nedeniyle ertelediği büyük kongresini ise 18 Ağustos tarihinde yapacağını açıklamıştı.
Büyük kongre kapsamında eş zamanlı olarak AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri de yapılacağı biliniyor.
Yani devletin iç mekanizması içinde yenilenme, taze kan değişimi gibi AK Parti ile diğer siyasi partilerde de başladı diyebiliriz.   
AK Partide farklı olarak 24 Haziran Genel seçim sürecinde yetersiz kalan tabandan tavana kadar tüm kadrolar kongre(ler)de değişeceği iddia ediliyor.
Cumhur ittifakının MHP kanadında ki gelişmelerinse daha ince hesaplarla olacağı konuşuluyor.
Kısacası; Bürokrasi de gözler atamalarda yani Yaz Kararnamesinde...
Kısacası değişim devletin tüm kademesinde yapılacak.
15 Temmuz önce ve sonrası değil tamamen yeni Cumhurbaşkanlığı Başkanlık sistemine entegre olacak Yeni Türkiye'nin ilk hamleleri yani tohumları bu yolla atılıyor.
Ülkemize taze kan mutlaka genç ve dinamik vücutta ateşleme görevi yaparak halka hizmette fark yaratacağı gibi dosta güven düşmana da korku vermede sıkıntı yaşamayacaktır.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi