DÖNÜŞÜME CANİK MODELİ, BAKANLIĞIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

DÖNÜŞÜME CANİK MODELİ, BAKANLIĞIN DİKKATİNİ ÇEKTİ
Canik Belediyesi tarafından Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde kurulan etüt merkezi, dersanelerin dönüşümünü sağlamaya çalışan Milli Eğitim Bakanlığı'nın da dikkatini çekti.

Dershanelerin dönüşümü arefesinde Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş Çalıştayına katılmak üzere Samsun'a gelen Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş Koordinatörü Ercan Demirci, Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ve Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Genel Başkanı Ahmet Akça, Canik Belediyesi tarafından Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde hayata geçirilen etüt merkezlerini incelemek ve bilgi almak üzere Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Çok beğendikleri etüt merkezlerinin, dershanelerin dönüşümüne model olabileceğini belirten Bakanlık yetkilileri, Başkan Genç'i tebrik etti.
TAM DONANIMLI GENÇLİK İÇİN
Samimi bir havada geçen sohbette misafirlerine etüt merkezleri hakkında bilgi veren Başkan Osman Genç, "Kampüs içerisinde bulunan Canik Akıl Küpü ve Etüt Merkezi, Kariyer Gelişim Merkezi, Gençlik Merkezi gibi eğitim yuvalarında öğrenciler ücretsiz olarak, uzman eğitimciler tarafından takviye ders ve kurslar alıyor. Etüt Merkezlerimizin en önemli özelliği öğrencilerimizin sadece ders saati ile sınırlı kalmaması. Yaz tatillerinde olsun, diğer boş zamanlarında olsun düzenlediğimiz kurslarda Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra İngilizce, resim, saz, kitap okuma, ilmihal ve siyer gibi dersler görüyorlar. Gençlik merkezimizde halk oyunları, Türk Sanat Müziği, bağlama, gitar, bilgisayar gibi onlarca kursumuz var. Yani dersi gör çık anlayışında olmadan, tam donanımlı öğrenciler yetiştiriyoruz. Ayrıca etüt merkezlerimizin güvenliği üst seviyede ve hijyen bakımından son derece daha sağlıklı" dedi.
ÜÇ YILDIR FAALİYETTE
Eğitimin bir ülkenin geleceği için olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Genç, "Biz Canik'te dershaneleri üç yıl önce döndürdük. Üç yıldır faaliyette olan etüt merkezlerimiz Milli Eğitim Bakanlığımızın hazırlıklarını yaptığı dershanelerin dönüşümüne model olabilir. Gençlerimiz ne kadar bilgili, donanımlı, aynı zamanda ahlaki ve manevi değerlerini önemseyen bireyler olurlarsa şehrimizin ve ülkemizin geleceği o kadar sağlam olur. Bu noktada en önemli konu hiç şüphesiz eğitimdir. Eğitimcilerimizle birlikte daha mutlu, manevi değerleri önemseyen, bilgili, hayalleri geniş nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Amacımız şehrimizi eğitimde üst seviyede olan bir şehir yapmaktır" diye konuştu.
ETÜT MERKEZLERİNİ İNCELEDİLER
Bakanlık yetkilileri, ziyaretin ardından Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'ne giderek buradaki etüt merkezlerini inceledi. Eğitim adına yaptığı yatırımlardan dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür eden Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş Koordinatörü Ercan Demirci, "Dershanelerin dönüşümünü üç yıl önce sağlayan Başkanımızı tebrik ediyorum. Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'ndeki etüt merkezlerinde gördük ki dershanelerin nasıl dönüşebileceğini bu etüt merkezlerinde çok iyi gördük. Bize model olabilecek bir kampüs. Burada yaptığımız gözlemlerimizi dershanelerin dönüşümünde mutlaka değerlendireceğiz ve örnek göstereceğiz" şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de, Başkan Osman Genç'in üç yıl önce dershanelerin dönüşümüne model olabilecek şekilde kurduğu etüt merkezlerini görünce etkilendiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir