Domuz gribi teşhisi konulan bebek başka bebeklerle aynı yatakta

Domuz gribi teşhisi konulan bebek başka bebeklerle aynı yatakta
Şanlıurfa’da yüksek ateş şikayetiyle hastaneye yatırılan bebeğin başka bebeklerle aynı yatağı paylaştığı için domuz gribi virüsü (H1N1) kaptığı ve bu nedenle hiçbir hastanenin bebeğin sevkini kabul etmediği iddia edildi

Hastane yetkilileri ise iddianın doğru olmadığını belirtirken, çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti. Edinilen bilgiye göre, doğduktan sonra yüksek ateş şikayetiyle Şanlıurfa Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 4 aylık Celile bebeğin, başka bebeklerle aynı yatağı paylaştığı için domuz gribi kaptığı iddia eden baba Enver Tatlı, Türkiye’de bebeğini kabul edecek hastane bulamadığını ve bebeğin ölüme terk edildiğini söyledi. Domuz gribi kaptıktan sonra bir çok hastaneye başvuran baba, hiçbir hastanenin bebeği kabul etmediğini, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ise yeteri kadar yer olmadığı için başka bebeklerle aynı yatağı paylaştığını iddia etti. Bebeğin domuz gribi nedeniyle hastanelere kabul edilmediğini iddia eden baba Enver Tatlı, hastanelerin izolasyonlu odaları olmadığı için bebeği kabul etmediğini ve yüzlerce hastanenin olduğu Türkiye’de bebeğini kabul edecek bir hastanenin olmadığını belirtti.

Defalarca sevk edilme noktasına gelindiği halde hastanelerin her defasında vazgeçtiğini ifade eden Tatlı, “Ben normalde Edirne’de ikamet ediyorum. Doğumu burada oldu. Havale geçirdi hastaneye geldik. Karaciğerinde bir sıkıntı var dediler. Baktım burada imkan yok, doktorlarla görüştüm. Hayır yok dediler. Ben de sevkini istiyorum dedim. Daha sonra ise sevkini yaptılar. Kanunu Sultan Süleyman Hastanesinden bir sonuç çıkmadı. Ankara ile görüştüm, sevkini tekrar yaptırın dediler. Bir daha geldik, yeniden sevkini yaptılar. Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde yer bulundu. Aradan yarım saat geçtikten sonra iptal oldu. Kabul etmiyorlar. Bakanlıkla görüştük, hastaneyi arıyorlar. Biz sadece faks çekebiliyoruz, doktorlara ulaşamıyoruz, kabul ettiremiyoruz dediler. Ondan sonra Ankara ile son görüşmemde ben dedim artık bunu medyaya taşıyacağım, çocuğum ölüme gidiyor. Bunu doktorlar da söylüyor, karantinaya alınması lazım. Edirne’de özel bir hastanenin başhekimi olan manevi bir adayım var. O biraz hastane araştırması yaptı, kartal’da bir yer bulmaya çalıştı. Ben şikayetçi olacağımızı söyledim. Karantinaya alınması gerekiyor, izolasyonlu odaya alınması gerekiyor. Yani imkan yok dedim. Aynı yatakta domuz gribi olan hastalarla, bize de bulaştı dedim. Bir yatakta iki bebek var dedim. Müşahede altına da alınmıyor dedim. Kızım ölüme gidiyor. Ölüme terk edilmiş dedim. Nasıl bir yer bulamıyorsunuz, 81 ilde bu kadar il var, bir tane donanımlı hastane yok mu, bir tane karantinaya alacak hastane yok mu? Hadi orası almıyor burası neden almıyor, karantinaya alınsın dedim. Onlar da bizi tehdit ettiğiniz için değil, çocuğunuzun sağlığı için bir hastane bulduk dediler. Neresi dedim, Şişli Etfal Hastanesi, şu anda kabul ettiler dediler. Bakanlıktan arayan bir bayanı doktorla görüştürdüm. Şişli Etfal’i kabul ettirdik" dedi. Doktor bilgileri doldururken iptal oldu dediler. Başka bir hastane var oraya kabul ettireceğiz dediler. Doktor konuştuğunu ve kesin kabul edeceklerini, sevkinin olacağını söyledi. Ben de olayı medyaya taşımadım. Zaten benim amacım da çocuğumun tedavi olmasıydı. Herhangi bir sonuç çıkmayınca ben de fotoğraf ve görüntüleri BİMER’e Sağlık Bakanlığı’na ve basına verdim. Sağlık görevlileri beni aradı ve hastane araştırdıklarını fakat henüz herhangi bir hastane bulamadıklarını söylediler. Hala bir gelişme yok, sevk yapılamıyor” dedi.

BİR YATAKTA İKİ BEBEK İDDİASI 
Bir yatakta iki tane bebeğin olduğunu iddia eden Tatlı, "Bir yatakta iki bebek var. Hiçbir şekilde bir gelişme yok. Ne karantinaya alındı ne de sağlık açısından sevki yapılabildi. Domuz gribi teşhisi konuldu diyorlar. Domuz gribi teşhisi konulduğu için hiçbir hastane almıyor diyorlar. Donanımlı hiçbir hastaneye alınmıyor. Neden alınmıyor ben de bilmiyorum. Türkiye Cumhuriyetinde bin tane hastane vardır tahminince ama bir tane bebeğe yer yok. Bin tane hastane var, bir tane bebeğe yer yok. Bu garip bir olay. Ya da ölüme terk edilmiş. Resmen çocuğunuz burada ölsün alın gidin diyorlar. Bunun başka bir alternatifi, ikinci bir düşüncesi olamaz yani” şeklinde konuştu.

Harran Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği ise iddiaların doğruyu yansıtmadığını belirterek, bebeğin domuz gribi tanısı ise hastaneye müracaat ettiğini, yapılan tetkik ve tahlillerin ardından çocuk yoğun bakım ünitesine yatırıldığını belirtti. Domuz gribi tanısı ile yatırılan bebeklerle aynı odada fakat steril ortamda bulundurulduğunu belirten yetkililer, Celil bebeğin sağlık durumunun iyi gitmesi sonucu yoğun bakım ünitesinden özel servise alındığı, yakın zamanda da taburcu edileceğini kaydetti. Yetkililer, ailenin bebeği İstanbul'a sevk etmek istediklerini, hastanenin bu talebe olumlu bakmasına rağmen sevk etmek istedikleri hastanelerin çocuk yoğun bakım ünitelerinde yer olmadığı gerekçesiyle hastanın sevk edilemediğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir