HÜSEYİN ŞAHİN

HÜSEYİN ŞAHİN

DOLARDA YILBAŞI SAKİNLİĞİ

DOLARDA YILBAŞI SAKİNLİĞİ

Dolar kurumdaki anı çekilmenin henüz gıda petrol ve ürünlerde diğer ürünlerde aynı şekilde bir geri çekilme mevcut değil buda bakalim enflasyonda nasıl.bir.izlenim verecek

Haftanın son işlem gününde USDTRY kuru 12,0 seviyesi altında işlem görüyor. Dün günü 11,30 üzerinde kapatan kur, bugün en düşük 11,20 en yüksek 12,25 seviyesini gördü ve son saat diliminde 11,80 seviyesinden işlem görüyor. EURTRY bugün 13,40 ve GBPTRY 15,85 seviyesinde fiyatlanıyor.

Geçen Haftanın son işlem gününde USDTRY kuru 12,0 seviyesi altında işlem görüyor. Dün günü 11,30 üzerinde kapatan kur, bugün en düşük 11,20 en yüksek 12,25 seviyesini gördü ve son saat diliminde 11,80 seviyesinden işlem görüyor. EURTRY bugün 13,40 ve GBPTRY 15,85 seviyesinde fiyatlanıyor.

TL korumalı mevduat hesabına dair TCMB ve Hazineden gelen açıklamalara göre bankalar en az politika faizi, en fazla ise bu oranın 300 bp üzerinde faiz verebilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtigimiz günlerde yaptığı konuşmasında  finans sektöründe dengeyi sağlayarak yaz aylarıyla birlikte bambaşka bir ekonomi iklimini oluşacağını belirtti. Erdoğan, sanayi ve istihdam tarafında işlerin çok iyi olduğunu ve bütçede de herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını belirtti.

Noel nedeniyle küresel piyasalarda işlem hacminin çok düşük olduğu bugün ABD Dolar Endeksi 96,0 seviyesinde yatay EURUSD 1,13 üzerinde sakin seyir izlerken gelişen ülke paralarında da hafif alıcılı fiyatlama var. TL'de bu hafta içinde yaşanan sert oynaklık sonrası bugün sınırlı bir düşüş yaşanıyor, fakat TL, dolar karşısında son bir aylık kayıplarını sildi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
HÜSEYİN ŞAHİN Arşivi