DOLAR BOZDURMAYA GAZETEMİZ VE DUGGAN' DAN DESTEK

DOLAR BOZDURMAYA GAZETEMİZ VE DUGGAN' DAN DESTEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Yatağının altında döviz olanlar parasını altına dönüştürsün, TL'ye dönüştürsün. Türk lirası değer kazansın” çağrısına bir destek de Çarşamba' da gazetemiz ve bazı esnaflardan geldi

ABD'de Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın seçimleri kazanmasının ardından hızlı yükseliş göstermesinin yanı sıra , küresel piyasalarda da dolar'ın yükselişine neden oldu. Yükseliş sadece Türkiye'ye mahsus olmadığı dövizdeki yukarı yönlü hareket karşısında hükümet, Türk lirasını özendirmek için önemli adımlar attı. Kamu ihalelerinde TL zorunluluğu başta olmak üzere, Rusya, Çin ve İran ile Türk lirası ticaretin artırılması, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) tahsilatlarını TL ile yapacak olması ve AVM ve ofis kiralarında Türk lirası kullanımının özendirilmesi için harekete geçildi. Son hamle ise Diyanet İşleri Başkanlığından gelirken, esnaflar da kendi çapların da kampanyaya destek olmaya başladı.

Türkiye'nin hemen her yerinden tüm esnaflar dolar bozdurmaya destek olurken, Çarşamba' da Haber Expres Gazetesi olarak aldığımız kararla 200 Dolar bozdurarak makbuzunu Gazetemize getiren herkese bir hafta boyunca gazetemizde görsel ve haber reklamlar ile 2 aylık Gazete aboneliği bedava olacak. Haydi Çarşamba bu kampanyaya duyarsız kalma...

Yine Çarşamba Değirmenbaşı Caddesi üzerinde konfeksiyon olarak müşterilerine hizmet veren duggan isimli İşyerinin sahiplerinden Tarık İnan İner' da iş yerinde kampanyaya destek verdi. İner, iş yerinin camına, "200 dolar bozdurup makbuzu getirene bütün ürünlerde %50 indirim. duggan kapitalizme karşı" sloganı ile kampanyaya destek verdi.

Konu hakkında gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulunana Tarık İnan İner, "İşyerimizin adı birazcık Çarşamba'lılıktan geliyor. Birazcık salaj bir isim. Bu sayede farklı giyim şekli ve ismi ile ilçeye getirdiğimize inanıyoruz. Şimdi de Ülkemizin içinde bulunduğu duruma dahil olma düşüncesi ile 200 dolar getirerek belgeleyen herkese %50 indirim yapmaya karar verdik. Kapitalizme de karşı gelerek katkımız olmasını düşündük.  Dolar ticareti etkiledi mi derseniz yaklaşık 3 aydan bu yana ticaret bir dar boğazdadır. Geçen yıla oranla ticaret bu yıl çok düşük." diyerek şöyle devam etti.

 İner, "Türkiye'de doların yasaklanması sorusuna ise imkansız olarak düşünüyorum. Çünkü bu ülke de her şeyin hammaddesi dolar üzerinden. Bu hareketlerin Avrupa birliği ve dünya da ki ülkemize karşı söylenen hareketlerin karşılığı oalrak düşünüyorum. Bu ülke de dolar yasaklanamaz. En belirgin örneklerde ise en büyük AVM' lerin ve iş yerleri ile iş adamlarımızın kiraları bile dolar üzerinden. Ama siyaseten değil vatandaş olarak söyleyebilirim ki; 20 yıldır uygulanan yanlış uygulama ve kalkınma projeleri sebeptir. Türk lirası neden değer kazanmıyor derseniz o da, yine  değer kazanması için cahiliyane söyleyebilirim ki istihdam, kalkınma projesinin olması gerektiğine inanıyorum. Böylece Türk lirasının kalkınması da bu yolla yükselebilir.  Dolar bozdurma olayının sonu hiç bir yere gideceğine inanmıyorum çünkü bu da bir sosyal harekettir." ifadeleri ile gündemi değerlendirdi.

HABER- FOTO: Ayhan GONCA- Gözde APAYDIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber