DOLANDIRILMAKTAN SON ANDA KURTULAN ESNAF OLAYI ANLATTI...

DOLANDIRILMAKTAN SON ANDA KURTULAN ESNAF OLAYI ANLATTI...
UYANIK SOYGUNCULAR KENDİLERİNİ POLİS TANITTI.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde meydana gelen telefonla dolandırıcılık olayına Jandarma Bölük Komutanının Uyanıklığı ve İlçe Polisinin özverili çalışması sayesinde olaya kısa sürede müdahale ederek 60 yaşındaki esnafın 25 bin lirasını kurtardı.

 

Samsun’un Çarşamba ilçesinde akıllara durgunluk veren telefonla dolandırıcılık olayında Jandarma Bölük Komutanının ve İlçe Polisinin özverili ve koordineli çalışması sonucunda olaya anında müdahale ederek 60 yaşındaki esnafın 25 bin lirasını kurtardı. Olay görüntüler ise şaşkınlık yarattı.

Edinilen bilgilere göre Çarşamba ilçesi uzun çarşıda yıllardır Ayakkabı tamirciliği ve üretimi yapan Aziz Koç(60)’u telefonla arayan kimliği belirsiz kişi veya kişiler kendilerini polis-savcı olarak tanıtarak, "bu günlerde nüfus cüzdanınızı kaybettiniz mi?. Hesabınıza yüklü miktarda para transferi PKK ya aktarılmış. Biz Emniyetten arıyoruz ve bu teröristlere operasyon düzenleyeceğiz. Siz gidin bankada ki paranızı kontrol edin, biz bir operasyon düzenleyeceğiz arkadaşlara yardımcı olun. Telefonu da kapatmayın konuşa konuşa gidin bankaya kadar dediler. Bu arada benim kafam döndü hiç bire şey düşünemedim" ifadeleri ile olayı anlatmaya devam etti.

 

Babamın, annemin eşimin de dahil tüm bilgilerini bulmuşlar ve bana söylediler. Şaşırdım kaldım. O şekilde bankaya girdim ve telefonda bana 25.000 TL çekin ve talimatlarımızı uygulayın dediler diyen Koç, "Bankadan istedikleri parayı çektiğimi telefonda söyledim ve bankadan çıkarak verdikleri talimatlara uyarak Kaymakamlık binasının arkasına gittim. Daha sonra telefonda bana Ticaret Borsasının karşısında ırmak kenarına geç operasyon yapacağız dediler. Bende Kaymakamlık kenarına geçtim ve telefonda konuşurken bana bir sivil Polis memur arkadaş gelecek hiç bir şey belli etmeden parayı ver dedi. Üzerinde mavi pantolon ve tişörtlü olan bir kişi geldi parayı benden aldı gidiyordu 'ne yaptım niye verdim' diyerek arkasından gittim ama o arada bir binaya girdi."

O arada telefonda ki şahıs bana Bankada ki kalan paranı o bankadan çek başka bir banka adı verdi oraya götür yatır kalan paran elinden gitmesin dedi. Döndüm bankada ki parayı alacağım sırada kiracım koşarak geldi olayı öğrenmiş ne yapıyorsun dolandırıldın ya deyince olayın arkına vardım. Hemen Polisi aradım yardım istedim" dedi.

Bu arada 25.000 TL'yi alan şahıs İlçede Kaymakamlık konutunun yanında ki yoldan ilerlerken Jandarma Bölük Komutanının da içinde bulunduğu resmi aracı görünce ara sokağa kaçtığını fark etmesi üzerine kaçan şahsı kovalamaya başladı. Girdiği bir apartman binasının merdivenlerinde sıkıştırdığı şahsı Polise Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ünal, İlçe Emniyet Müdürlüğünü arayarak teslim etti.  Olay yerine gelen Polis şahıs üzerinde arama yapması üzerine şahsın Suriye uyruklu Yaser Talal El Hasan (23) yaşında olduğunu tespit etti. Şahsın üzerinde bulunan  poşet içinde ki parayı Polis buldu.

Olayı geniş çaplı araştırmaya başlayan Polis, poşet içinde ki paayla birlikte Aziz Koç adına bir banka dekontu fark edince Koç İlçe Emniyet Müdürlüğüne çağrılarak konu hakkında bilgi verildikten sonra parası kendisine teslim edildi. İfadesi alınan Suriye uyruklu Yaser Talal El Hasan (23) bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Çarşamba Kapalı Ceza ve Tutukevine gönderilirken Polis telefonda ki şahsın arama çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bu arada dolandırılmaktan son anda kurtulan Aziz Koç, hala olayın şokunda olduğunu ve bu şekilde bir olay olduğunda soğuk kanlı olarak mutlaka Polis veya Jandarma'ya bildirilerek yardım alınması gerektiğini belirterek İlçe Emniyet Müdürlüğü Polisleri ile Jandarma Bölük Komutanına teşekkür etti. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir