DOLANDIRICILIĞA ‘DİKKAT’

DOLANDIRICILIĞA ‘DİKKAT’
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ve Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polisi son dönemde yoğun bir şekilde artan ‘Telefon Dolandırıcılığı’ konusunda vatandaşlara broşür dağıttı

Çarşamba Tarihi Köprü üzerinde vatandaşları bilinçlendiren Toplum Destekli Polisi, ev telefonu veya cep telefonundan arayarak kendisini polis, savcı, hâkim olarak tanıtan kişilere itibar edilmemesi hususunda uyardılar.  Köprü üzerinden geçen vatandaşlara broşür dağıtımı yapan Toplum Destekli Polisler, dolandırıcılık olayının son süreçte arttığını, bu tür olaylarla karşılaşıldığında mutlaka polise başvurulmasının gerektiğini belirtti.
dolandiricilik-3.jpg
Köprü üzerinde yapılan bilgilendirme esnasında açıklamalarda bulunan İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, son zamanlarda masum insanları telefon üzerinden dolandıran şahıslarla emniyetin sıkı bir takipte olduğunu belirterek, “Kendisini telefonda hâkim, savcı ve polis olarak tanıtıp vatandaşımızı dolandıran, parasını alan kişiler var. Çarşamba’da ve Tarihi Köprü’de daha önceki zamanlarda yaptığımız gibi sıklıkla bilgilendirme toplantısı yapıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda dolandırıcılık olaylarına daha sık rastlıyorduk. Bilgilendirme etkinliklerimiz bu dolandırıcılık suçunu kademeli bir şekilde aşağı indirdi. Biz insanımızın her zaman yanında olduğumuzu hissettirmek için bu tür olayların ilçemizde, ilimizde, ülkemizde yaşanmaması için çalışıyoruz.” Dedi.

dolandiricilik-4.jpg

Samsun Toplum Destekli Polis  ekiplerimiz ve Çarşamba Toplum Destekli Polislerimizle dolandırıcılık hakkında verdiğimiz bilgilendirmelerde daha büyük ilgi çekmek için ‘Kanka’ lakaplı maskotumuzla insanlarımıza dolandırıcılık hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Köprü üzerinde Toplum Destekli Polisinin maskotu olan ‘Kanka’ broşür dağıtımı yaptı. Dağıtım esnasında köprü üzerinden geçen küçük çocukların maskotla olan heyecanlı dakikaları renkli sahneler yaşattı.

dolandiricilik-5.jpg

dolandiricilik-6.jpg

dolandiricilik-7.jpg

dolandiricilik-8.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber