Dokuz tünelli dev proje

Dokuz tünelli dev proje
Ankara-Samsun otoyolu, Rusya, Kafkasya ve Orta Asya ülkelerine geçiş kapısı olacak.

 

Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye'yi yeni karayolu ağlarıyla donatacak 24 önemli projeyi Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle hayata geçirecek.

Projeler arasında bulunan Ankara-Samsun otoyolu ise Rusya, Kafkasya ve Orta Asya ülkelerini Akdeniz'e bağlayacak bir geçiş kapısı olacak. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün YİD modeli ile hayata geçirmeyi hedeflediği Ankara-Samsun otoyolunun toplam uzunluğu 432 kilometre olacak.

Rusya, Kafkasya ve Orta Asya Akdeniz'e bağlanacak

Ankara Samsun otoyolu, projesi Karadeniz bölgesi ile beraber Rusya, Kafkasya ve Orta Asya ülkelerini Akdeniz'e bağlayan bir yol olma özelliğini taşıyor. Bilhassa Anadolu'nun güney kıyı kesimlerine daha kolay, daha hızlı, daha konforlu ve daha kısa bir yol olması nedeniyle söz konusu otoyolun projelendirilmesine ihtiyaç duyuldu.

Ankara Samsun Otoyolunun Proje Mühendislik Hizmetleri 3 bölüm halinde ihale edildi, Ankara-Kırıkkale ve Kırıkkale; Delice arasının kesin projeleri 2012 yılı sonunda tamamlanacak.

Delice; Samsun arasının ön proje çalışmalarına 2010 yılında başlandı, 2013 yılında bitirilmesi planlanıyor. 381 kilometre otoyol ve 51 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam uzunluğu 432 kilometre. Proje kapsamında önemli yapılar olarak toplam uzunluğu 16 bin 900 metre olan 9 adet tünel, toplam uzunluğu 7 bin 500 metre olan 13 adet viyadük ve 11 adet kavşak yer alıyor.

Ankara Samsun Otoyolunun, Ankara-Kırıkkale-Delice kesiminin YİD modeliyle gerçekleştirilmesi için YPK'ya müracaat edildi, ancak projenin tamamının bir bütün olarak YİD modeliyle gerçekleştirilmesi değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel