Doğalgazda sıkıntı yok

Doğalgazda sıkıntı yok
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kış aylarında doğalgaz ve elektrik arzında herhangi bir sıkıntı öngörmediklerini belirterek, “Ocak-Şubat aylarında ek doğalgaz ihtiyacı doğarsa, ki bu mümkün, o zaman Rusya Federasyonu ile görüşmelerimiz ve ö

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bursa’nın Keles ilçesinde bulunan Harmanalanı ve Davutlar sahalarında 270 megavat kapasiteli termik santral kurma şartlı rödövans ihalesi sözleşmesinin Rixos Otel'deki imza törenine katıldı. Yıldız, yaptığı konuşmada, "20-30 yaşında santrallerimiz var. Bir yandan onların rehabilitasyonuyla, bir yandan da yerlerine yeni santrallerin yapılmasıyla alakalı işlemlerimiz devam edecek" dedi.

Noktasal projelerin yanında havza planlamasıyla ilgili projelerin de devam edeceğini belirten Yıldız, iki hafta içerisinde bu manada önemli adımlar atılacağını söyledi.

Bakan Yıldız, imza töreni sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Yıldız, bugünkü imza töreniyle yerli kömür kaynaklarının Türkiye ekonomisine kazandırılmasıyla alakalı olduğunu söyledi. Yıldız, yatırımcıyla Türkiye Kömür İşletmeleri’ni (TKİ) buluşturarak 270 megavatlık termik santralin 5-6 yıl içerisinde yapılarak Türkiye'nin büyümesine katkı koyacak termik santralin yerli kaynaklarla işletmeye alınacağını bildirdi. Zaman zaman şikayet edilen doğalgaz ithalatından önemli ölçüde kendi payı kadar kurtulmak için böyle bir yatırımın gerçekleştirildiğine dikkati çeken Yıldız, hem Bursa Keles bölgesine hem de Türkiye'ye hayırlı uğurlu olmasını dilediğini ifade etti.

Bir gazetecinin, "Boğaziçi Elektrik’in özelleştirilmesini içeren ihalenin bir önceki ihaleye göre bir milyar dolarlık farkı söz konusu. Nasıl değerlendiririz?" sorusuna Yıldız, "Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun kararını hep beraber bekleyeceğiz ama bu arada gerek rekabet açısından, gerekse diğer kurumlarımızdan onay alma süreci olduğu bir yapıdayız. Bir malın değeri, ister varlık satışları, ister imtiyaz hakkı olsun, herhangi bir ihalede alım-satımın yapıldığı değerdir. Fiyat için kamunun pahalı veya ucuz yorumunu yapmasını doğru bulmam. Yani ihalede 10 lira verildiğinde, siz bunu çok pahalı verdiniz, 7 lira verin' diyemez kamu. Tam tersinde ise, bunun olabildiğince yüksek değerde satılmasını ister ama 2036 yılında bitecek bir işin 2010 yılında başlamasıyla 2013 yılında başlamasının arasında bir fark var. Biz, 2036 yılını sabit tutuyoruz. 3 yıl daha eksik bir hizmet süresiyle beraber bunu alan firma yapmış olacak. İmzalar atılmadan bu süreç tamamlanmış olmaz. Biz, aynı zamanda Çarşamba günü Gediz'in de ihalesine çıkacağız. Gerek AB üyesi ülkelerin dağıtım hizmetleriyle alakalı, gerekse Türkiye'de megavat başına düşen bedelin biz takipçisiyiz" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel