Doğalgazda hedef 11 bin abone

Doğalgazda hedef 11 bin abone
Çarşamba’ da Doğalgaz alt yapısını tamamlayan AKSA Ordu- Giresun Doğalgaz Dağıtım A.Ş, İlçede ki doğalgaz abone sayısını arttırmaya devam ediyor. Bu güne kadar 800 aboneyi geçen AKSA’ da hedef 11 bin doğalgaz kullanıcı abonesine ulaşmak

‘Doğalgaz Alt yapısının % 80 tamamlandı’

Çarşamba'da 2 yıldan bu yana çalışmasını sürdüren AKSA Ordu- Giresun Doğalgaz Dağıtım A.Ş, İlçenin doğu ve batı yakada ki doğalgaz alt yapı çalışmalarını % 80 oranında tamamlarken, kalan alt yapı çalışmalarını da son hızla sürdürüyor. AKSA İlçede sözleşme gereği sınırları içinde ki doğalgaz dağıtım alt yapısını tamamen bitirmek ve vatandaşın kullanımı içinse aboneliklerin hızla yapılmasını sağlamak için yoğun şekilde çalışmaları sürdürüyor.

‘28 bin km yatırım yapıldı, 10 bin km yapılacak’

AKSA Ordu- Giresun Doğalgaz Dağıtım A.Ş, Çarşamba- Terme Yapım- İşletme Mühendisi Özgür Cihan Gül, gazetemize yaptığı açıklamasında, AKSA olarak bugüne kadar yaklaşık 8. 500 aileye gaz arzını sağlamış durumdayız diyerek şöyle devam etti. Gül, “Bu güne kadar bine yakını abone olurken 500 civarında doğalgaz kullanıcımız var. Her geçen gün bu sayı artmaya devam ediyor. Çarşamba İlçesinde bu güne kadar yaklaşık 28 bin kilometrelik bir yatırım yaptık.  Bu yıl ki ilk hedefimiz 10 kilometre daha yatırım yapmak” dedi.

abone1.jpg

‘Çarşamba’da 850 abone, 500 kullanıcı bulunuyor’

Özgür Cihan Gül, “Bu yatırımlarla birlikte diğer hedefimiz bağlantıları yapılacak evlerin bağlantılarını hızla gerçekleştirmektir.  Yine bu çalışmalara paralel olarak bu abone sayımızı arttırmak istiyoruz. Bu çalışmalarla birlikte yaklaşık potansiyel abonelerimizin sayısı 11 bine çıkartılarak bu sayıda ki abonelerimizin doğalgazlarını kullanacak hale gelmesini sağlamaktır.  Bugün itibari ile 850 abonemiz ve 500 gaz kullanıcımız mevcut bulunuyor” şeklinde konuştu.

 

‘AKSA Aboneleri tapu fotokopisi ve tesisat belgeleri ile gelmeli’

Doğalgaz aboneliğini yapan ve kullanıma başlamak isteyenlerin AKSA Ordu- Giresun Doğalgaz Dağıtım A.Ş, firmasına geldiklerinde istenen evrak ve ücreti de açıklayan Gül şunları ifade etti. Gül, “Abone olmak isteyen vatandaşlarımız öncelikle bulundukları konuta ait tapu fotokopisi ile gelerek burada işlemlerini başlatıyor ve AKSA’ya 428.35 kuruşluk bir ücreti ödüyorlar. Bununla birlikte biz ayrıca güvence bedeli dediğimiz, halk arasında saat parası denilen ücretimiz var. O ücretimiz ise 406 TL. dir. AKSA olarak biz bunları istiyoruz. Elbette ki aboneliklerde doğalgaz dağıtım iç tesisat firmalarımız var. Onlara gidip iç tesisat projelerini çizdiriyor ve tesisatı yaptırılması gerekiyor. Fakat şunu belirtmeliyim ki son ödenen 406 TL yi binada kendisi oturanlar veya kiracılar ödüyorlar. Bu kiracılar veya aboneler aboneliklerinden caydıkları, ayrıldıklarında iade ediyoruz. Yani bu bir bakıma depozito denilen paradır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

HABER-FOTO: Nurhan GÜZEL- Kenan GÜN- Nuri ŞEKER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber