Doğalgaz Hangi yaz?

Doğalgaz Hangi yaz?
Çarşamba’da dün gerçekleşen ve Çarşamba Belediyesi tarafından Ajanslara servis edilen haberde Çarşamba’ya doğalgazın yaz mevsiminde verilmeye başlanacağı belirtiliyor. Vatandaşlar da soruyor peki hangi yaz?

 

HABER-FOTO: SERKAN KARAHAN

‘Çarşamba’da doğalgaz dağıtımı yaza başlıyor’

Çarşamba’da uygulamaya konulmaya çalışan her hizmet bir süre sonra yılan hikayesine dönüyor. Uzadıkça uzayan işler vatandaşlarda bir merak uyandırıyor. Çarşamba’da uzadıkça uzayan işlerden bir tanesi de yapılmakta olan doğalgaz çalışmaları oldu. Çarşamba Belediyesi tarafından AKSA Doğalgaz’a verilen doğalgaz çalışmaları uzadıkça uzuyor. 25 Mayıs 2011’de yapılan şaşalı törenin ardından çalışmalarına başlanan doğalgaz bir türlü bitirilemedi. Yapılan her açıklamada bir sonraki uygun görülen tarihe yetiştirileceği belirtilen doğalgaz o belirtilen tarihe hiç bir zaman yetiştirilemedi. Dün Çarşamba’da doğalgaz yetkilileri ile görüşen Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın açıklamaları ile Belediye tarafından Ajanslara bir haber daha servis edildi. Ajansa gönderilen haberde, “Çarşamba’da doğalgaz dağıtımı yaza başlıyor” başlığı ile servis edilen haberin içeriğinde ise gaz akışının önümüzdeki yaz mevsiminde başlanacağı belirtiliyor.

‘Hededef Şeker arazisi özelleştirilmesi?’

Çarşamba Belediye Başkanı ile görüşen, AKSA Genel Koordinatörü Yaşar Aslan, Grup Genel Müdürü Alper Konyalı, Bölge Müdürü Doğan Gürler ve Bölge Müdür Yardımcısı Hakkı Kahya, BOTAŞ Çarşamba Şube Müdürü Yakup Aydın doğalgaz için yeni bir tarih belirlemiş ve sorunun Çarşamba Şeker Fabrikası’nın özelleştirme sürecine bağlamış.

‘Gecikmenin nedeni kamulaştırma’

Konu ile ilgili yapılan açıklamalar ise şöyle; AKSA Genel Koordinatörü Yaşar Aslan, “Temel olarak Çarşamba’ya doğal gaz verimindeki gecikmenin nedeni hızlı kamulaştırma yasasının iptal edilmesi dolayısıyla şeker fabrikası bahçesinde kamulaştırılan 3,5 dönüm alanın kamulaştırılmasının uzamasıdır. Konu şuan Başbakanlığın onayı aşamasına gelmiş durumdadır. Artık ilçeye doğal gaz arzı için istasyon kurulması çalışmasına başlayacağız” dedi.

‘Tahmin 2013 yaz ayları başı’

AKSA Genel Koordinatörü Yaşar Aslan, “Çarşamba doğal gaz projesi, özellikle iletim hatlarının Çarşamba bölgesine gelmesinde zaman zaman vericilerin oluşturduğu sorunlar nedeniyle uzadı. Geçtiğimiz 2011 yılında şebeke faaliyetlerine başladık. Ancak Şeker Fabrikası bahçesinde olan ana basınç düşürücü istasyonunun iletim hattının çıkış vanasının bulunduğu yerde kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmaması nedeniyle faaliyetlerimizi durdurduk. Bu kamulaştırma yasasında bir değişiklik söz konusu idi hızlı kamulaştırma ile ilgili değişiklik iptal edilmişti. Bu nedenle bürokraside bu iş tekrar ele alındı. Özelleştirme İdaresi’nden çıktı, Başbakanlığın onayına sunuldu. Başbakanlık onayı çıkmasıyla birlikte tekrar şebeke faaliyetlerine başlayacağız. Tahmin ediyorum 2013 yaz ayları başına kadar şebeke faaliyetlerimizi tamamlayacağız. İzinlerin de çıkmış olmasıyla birlikte şehir giriş istasyonunu da kurup sisteme gaz verimine başlayıp ilçeye gaz kullanımına başlayacağız. Kamuoyunda zaman zaman yanlış anlaşılan konularda çözülmüş olacak. Çarşamba’da doğal gazın dağıtımının gecikmesinde belediyemizin ve belediye başkanımızın bir etkisi yoktur. Bununla ilgili sorunların çözümünü birlikte sağlayacağız” diye konuştu.

‘Dündar, “En yakın zamanda doğalgaz’

Çarşamba Belediye başkanı Hüseyin Dündar ise açıklamalarında, “İlçemize doğal gaz verilmesi konusunda bir takım aksamalar yaşadık. Bu süreç içerisinde gelişmeleri değerlendirmek ve önümüzdeki yol haritamızı netleştirmek bir planlama yapmak üzere bugün bir araya geldik. Aksa şehrimizin batı yakasındaki hat çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı, doğu yakadaki hat çalışmalarının da en yakın zamanda tamamlanması hedefleniyor. İlçemizin biran önce doğal gaza kavuşmasını istiyoruz” dedi.

 

Yapılan açıklamalar Çarşamba’da Doğalgaz önümüzdeki yaz mevsiminde hat döşemelerinin bir kısmı tamamlanmış Batıyaka’da verileceğine yönelik, daha henüz kazma bile vurulmayan Doğuyaka’da ise Doğalgaz’ın ne zaman geleceği ise hala muallaklığını koruyor.  Batıyaka’da yaklaşık 2 yıl süren çalışmaların daha tam olarak tamamlanmaması aynı sorunun doğuyaka da yaşanır mı sorusunu gündeme getiriyor. 2008-2009 yıllarında ilk kaynağı yapılıp ilk kazması vurulan ama bir türlü ilçeye gelmek bilmeyen ve hemen her kış ayında bu yaz gelecek denilen doğal gazın Çarşamba’ya gelmesi bir türlü doğal olmadı. Bu yaz başına yeniden başlamasının ne kadar inandırıcı olduğu ise şimdiden merakla bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber