Doğalgaz çalışması bu hafta başlayacak

Doğalgaz çalışması bu hafta başlayacak
Mayıs 2009 tarihinde Abdullah paşa Meydanında “Altın Kaynak” töreni ile başlayacağı açıklanan Doğalgaz

çalışması başladıktan kısa süre sonra kesintiye uğramıştı. Geçtiğimiz günlerde yeniden başlayacağı açıklanan çalışmalara bu hafta kesin olarak başlanacağı öğrenildi

 Çarşamba’da yapımına başlandıktan sonra oluşan bazı aksaklıklar nedeniyle durdurulan doğalgaz çalışmalarıyla ilgili AKSA Doğalgaz Karadeniz Bölge Müdürü Doğan Gürler, Çarşamba’ya Doğalgazın gelmesi için yapılan çalışmalar hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz Mayıs 2009 yılında eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir’in “Altın Kaynak” töreni ile ilk kaynağını yaparak açılışını gerçekleştirdiği Çarşamba-Terme-Ünye-Fatsa doğalgaz projesinin yapımı konusunda vatandaşların muammalı bekleyişi devam ediyor. Bu törenden kısa bir süre sonra Çarşamba Belediyesi ile AKSA arasında yapılan görüşmeler sonrasında İlçe merkezinde ki belli bazı bölgelere verilmesi düşünülen Doğalgaz ana şebeke hattı döşeme çalışmaları başlatılarak ilçede büyük bir heyecan yaratmıştı. Çalışmalar başladıktan sonra geçtiğimiz Ramazan ayı içerisinde ki yüklenici firmanın çevre esnaf ve vatandaşları da sıkıntıya sokan şekilde çalışmalar yapması nedeni ile aşırı şikâyetler sonrasında çalışmaların durdurulduğu iddia edilmişti.

dogalgaz-calismasi-bu-hafta-baslayacak-(2).20120716100425.jpg

Altın Kaynak töreni ile başlatılan çalışmalar için, gerçekleştirilen açılış töreninde yapılan konuşmalarda eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, “Bu sayede, 2011 ve 2012 yılları içerisinde ilçemizin doğal gaz dağıtım işleri tamamlanmış olmasını öngörüyoruz. 22 milyon TL maliyetli yatırımla ile ilçemizde 22 bin daireye doğal gaz ulaşacak” açıklamasına rağmen bu güne kadar bir daireye bile verilememesi ilçede tepkilere yol açmaya devam ediyor. Bu projenin diğer anlamlı tarafı ise, Karadeniz Bölgesi’nde Giresun ve Ordu il merkezlerinden sonra ilçe bazında doğal gaz şebekesi yapan ve doğal gaza kavuşan ilk ilçe olacağının dönemin bakanı Demir’in açıklamasına rağmen hala hiçbir çalışma başlatılmaması tepkilerin artmasına neden olarak gösteriliyor.

Çarşamba’ da başlayan çalışmalarımızı geçen yıl yani 2011 yılı içerisinde durdurduk. Ancak bu çalışmalarımızı bu hafta içinde aksilik olmadığı takdirde yeniden büyük bir hız vererek başlatacağız diyerek devam eden Gürler, “BOTAŞ ile yürütülen iletişim hattı konusunda Çarşamba Şeker Fabrikası bölgesinde kuracağımız “Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonu” için görüşmelerimiz devam ediyor. Bilindiği üzere bu çalışmaların bir kısmını BOTAŞ diğer kalan kısmını ise AKSA olarak bizler yapacağız. Bu istasyonumuzu ise BOTAŞ’ın daha önceden döşediği ana boru hattı üzerinde belirli alanlara konulan vanalar mevcuttu. Bu ana vanalardan bir tanesi de Çarşamba İlçemizde Şeker Fabrikasının bir bölümünde ki arazi üzerinde yer alıyor. Çarşamba Şeker Fabrikasının bulunduğu alanda BOTAŞ tarafından bir “Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonu” kurulması planlandı ve çalışmalar sürdürülüyor” dedi.

Şeker Fabrikasının özelleştirme kapsamında olması ve BOTAŞ ın kamulaştırma çalışması ile birlikte yine bizim aynı bölge BOTAŞ’ın istasyonu yanında AKSA olarak tesis kurmamız gerektiği için çalışmalar aksadı diyen Gürler, “Bu konuda da Şeker Fabrikası ile BOTAŞ arasında ki sorunlar çözülmek ve antlaşmalar tamamlanmak üzere. Bizde BOTAŞ’ın kurduğu tesisin yanına kendi istasyonumuzu kurarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu istasyonu yapmadan abone hatlarını döşemeye yani ilçe merkezine boruları döşesek ve bitirseydik bile hiçbir şey fark etmeyecekti. Ama bu sorunları çözerek bu hafta içinde bir aksilik olmazsa başlatıyoruz” diyerek açıklamasını şu sözlerle tamamladı.

Gürler, “Çarşamba’da ki Doğalgaz çalışmalarımızın aksadığını sanan vatandaşlarımızın dedikodulara inanmamasını umuyoruz. Her bölgede meydana gelen sıkıntılar burada da yaşanıyor. Çarşamba’da belediye başkanı bize çok kolaylık ve yardımlarda bulunuyor. Kendisinden çok memnunuz. Ancak, belediye kendi uhdesinde ki üst yapı çalışmalarını sürdürüyor bizler de doğalgaz çalışmalarımızı yapacağız. Belediye ile hiçbir sorunumuz bulunmamaktadır. Bu hafta içinde kesin tarih veremesem de çalışmalara başlıyoruz” dedi.

Haber: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber