Doğal Gaz En Ekonomik Enerji Kaynağı

Doğal Gaz En Ekonomik Enerji Kaynağı
SAMGAZ Müşteri Hizmetleri Müdürü Esra Göktepe, doğal gazın en ekonomik yakıt olma özelliğini sürdürmeye devam ettiğini açıkladı.

 

Göktepe, “Kısaca bir hesap yapacak olursak doğal gaz kullanılan 100 metrekare bir dairede, ısınma, pişirme ve sıcak su ihtiyacı kömür ve tüpten yüzde 62, elektrikten ise yüzde 76 daha az ödeyerek karşılanabiliyor” dedi.

Günümüzde en konforlu ve en ekonomik enerji türünün doğal gaz olduğunu bildiren Göktepe, "Doğal gazın yanma toplam verimi birçok enerji çeşitlerine göre daha yüksektir, merkezi veya bireysel doğal gaz kullanan abone önce kullanır, sonra öder. Yanma neticesinde kurum, is gibi atık ürünleri olmadığı için yakma cihazlarında ısı transfer yüzeyleri temiz kalır. Doğal gaz ekstra temizlik maliyeti çıkarmayan bir enerji türüdür ayrıca ön yakıt hazırlama masrafı yoktur" diye konuştu.

Göktepe, doğal gazdan maksimum verim sağlamak için; peteklerin ön ve üstlerinin kapatılmaması, bina izolasyonunun yaptırılması, kullanılmayan alanlarda radyatörlerin kapatılması, soğuk hava girişine sebep olabilen pencere ekipmanlarının değiştirilmesi ve radyatörlerin arkasına ısı levhaları koyulması gerektiğini kaydetti. Ayrıca, 1 derece iç sıcaklık artışında yüzde 5 civarında enerji sarfiyatı oluştuğunun altını çizen Göktepe, cihazların bakımlarının düzenli olarak yaptırılıp filtrelerinin düzenli temizlenmesini, elektrikler kesildiğinde çalışır durumda olan kombilerin kapalı konuma getirilmesini önerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel