Doğadan Okula Bilim Köprüsü

Doğadan Okula Bilim Köprüsü
Kızılırmak Deltasında Doğadan Okula Bilim Köprüsü başlıklı proje başlıyor

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri Destekleme Programı tarafından desteklenmesine karar verilen ve yürütücülüğünü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan’ın üstlendiği, “Kızılırmak Deltası’nda Doğadan Okula Bilim Köprüsü” başlıklı proje, 16 Haziran 2014 tarihinde, saat: 10.00’da, İZKUŞ Genel Müdürü Dr. Tamer Seyis’in, “Sulakalanlar Nasıl Yönetilmeli ve İzmir Gediz Deltası Örneği” başlıklı dersi ile açılacaktır.

Değişik habitatları (deniz, kum, ıslak çayır, mera, göl, subasar ormanlar), zengin bitki ve hayvan varlığı ile bilimsel çalışmalar için doğal bir açık hava laboratuarı olan Kızılırmak Deltası’nda doğa ve bilim odaklı hazırlanan projede 1 yürütücünün yanı sıra; 3 uzman, 13 eğitmen ve 11 rehber görev alacaktır. Projede amaç; Karadeniz bölgesinde canlılığını koruyabilmiş, yaşayan bir ekosistem olan Kızılırmak Deltası’nda bilginin görselleştirilmesi, etkileşimli bir şekilde aktarımı ve basit bilimsel olguları fark ettirmektir.

Proje koordinatörü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan yaptığı açıklamada okulun temel amacının; ekolojik yaşamın bütün unsurlarıyla yaşandığı Kızılırmak Deltası’nda katılımcılara ekolojik temelli bütüncül bakış açısı kazandırmak, doğanın dilini ve sesini duyurmak, ekolojik süreçlerin ilişkileri ve etkileşimlerini izlettirmek olduğunu söyledi.

PROJE KAPSAMINDA BİRÇOK AKTİVİTEYE YER VERİLECEK

Proje kapsamında; kuş gözlemi, dünyanın ekolojik dengesindeki değişimlerle ilgili drama çalışmaları, organik tarım alanları ve çiftlik gezileri, doğal floristik özelliklerini incelenmesi, böcekler ve böceklerin insan kültüründeki yeri, saz ekosistemi ve sazların değerlendirilmesi ve sulakalan ekosisteminde manda ve yerel ürünleri gibi birçok aktiviteye yer verilecektir.

2 farklı kamp döneminden oluşan projenin ilk kamp dönemi 13-22 Haziran ve ikinci kamp dönemi 6-15 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Proje; her kamp döneminde lisans, yükseklisans ve doktora öğrencileri ile araştırma görevlilerinin yaptıkları başvurulardan seçilecek ve toplam 60 kişilik katılımcı ile gerçekleştirilecektir.

Proje ile ilgili detay bilgilerin tamamına ‘www.kizilirmakdeltasi.net’ web adresinden ulaşılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir