Doç. Dr. Özdemir: “Biyonik kulak ameliyatı ile işitme yetileri tamamen geri kazanılabilir”

Doç. Dr. Özdemir: “Biyonik kulak ameliyatı ile işitme yetileri tamamen geri kazanılabilir”
Doç. Dr. Doğukan Özdemir, işitme bozukluğu olan bireylerin biyonik kulak ameliyatı ile işitme yetilerini tamamen geri kazanabileceklerini söyledi

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak, Burun, Boğaz (KBB) Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Doğukan Özdemir, işitme bozukluğu olan bireylerin biyonik kulak ameliyatı ile işitme yetilerini tamamen geri kazanabileceklerini söyledi.
Samsun Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından ‘İşitme Engelliler Haftası’ dolayasıyla bir alışveriş merkezinde etkinlik gerçekleştirildi. Burada kurulan stant ile doktorlar ve tıp fakültesi öğrencileri işitmenin önemine karşı vatandaşları bilgilendirdi. Etkinliğe AVM ziyaretçileri büyük ilgi gösterdi. Kulak sağlığı hakkında bilgi sahibi olmak için Samsun Üniversitesi standını ziyaret eden vatandaşlar, kulak sağlığına ilişkin merak ettikleri konular hakkında Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Doğukan Özdemir, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çeçen ve bölüm doktorlarından bilgi aldılar. Etkinlik çerçevesinde işitme testleri gerçekleştirilirken, ortaya çıkan ve ileri derecede işitme kaybı yaşayan bireylere koklear implant (biyonik kulak) ameliyatı hakkında detaylı bilgiler verildi.

“İşitme yetileri tamamen geri kazanılabilir”
Etkinliğin hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Doğukan Özdemir, etkinliğin amacını ‘işitme bozukluğu olan bireyler için biyonik kulak ameliyatının işitme yetilerini tamamen geri kazanılabilir bir fırsat olarak’ açıkladı. Ayrıca yeni doğan bebeğin doğumundan sonra işitme tarama testine tabi olduğunu ve gerekli görülmesi halinde biyonik kulak ameliyatının yapılmasının önemini vurgulayan Özdemir, “Bu sayede işitme sorunu yaşayan çocuklar, yaşları gibi normal bir yaşam sürdürebiliyorlar” ifadelerine yer verdi.
Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Levent Ay, işitme kaybının farklı yaş gruplarında farklı zorluklara neden olabileceğine dikkat çekti. Ay, işitme kaybı şüphesi olan kişilerin en yakın kulak burun boğaz uzmanına başvurması ve yapılan muayene sonucu uygun tedavi yöntemlerinin belirlendiğini açıklayarak, çocuklarda işitme kaybının doğumdan sonra tespit edilmesi durumunda tedavi gereklilerin uygulanarak işitme yetilerinin geri kazandırılabileceğini belirtti.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık