Diyarbakırlı öğrencilerden yoğun ilgi

Diyarbakırlı öğrencilerden yoğun ilgi
Milli Mücadele Sergisi’ne Diyarbakırlı öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele'yi başlatmak için Samsun 'a çıkışının 100. yılı münasebetiyle Samsun Valiliği 100. Yıl Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan ve Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünce de desteklenen “İlk Adımdan Kuruluşa Milli Mücadele” karma sergisi, Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'ndeki Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde ziyarete açıldı.

 Milli mücadelenin ne şartlar altında verildiği ve bağımsızlığın nasıl kazanıldığı görsellerle birlikte bu kez de Diyarbakır’da hafızalarda canlandırıldı.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği sergiyi 30 okuldan yaklaşık bin 500  öğrenci ziyaret etti. Öğretmenler nezaretinde gerçekleştirilen ziyarette öğrenciler, Genelkurmay ATASE Dairesi Başkanlığından alınan belge ve fotoğraflar ile OMÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü öğretim elemanları ve Samsun Fotoğraf Sanatı Derneği (SAMFAD) üyesi yerel sanatçılarının çalışmalarının da  yer aldığı 63 parçadan oluşan karma sergideki belge ve eserleri tek tek inceleyerek milli  mücadele ruhunu tekrar yaşamış oldular.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel