Diyarbakır'da koca dehşeti

Diyarbakırda koca dehşeti
Eşinin baba evine sığınmasını hazmedemeyen koca, kayın babasının evini basarak eşi, kaynanası ve eşinin bir yakınına kurşun yağdırdı.

İzmir'de yaşadığı sırada kocasının şiddetine maruz kalan bir kadın, Diyarbakır'daki baba evine sığındı. Bunu hazmedemeyen koca, kayın babasının evini evini basarak eşi, kaynanası ve eşinin bir yakınına kurşun yağdırdı.

Edinilen bilgilere göre, İzmir'de yaşayan Fikri E., birikimini ticarette kaybetti. Bunalıma giren Fikri E., 45 yaşındaki eşi İkram E.'ye şiddet uygulamaya başladı. Şiddete katlanamayan İkram E., babasınınDiyarbakır'daki evine sığındı. Baba evine gelen İkram E.'ye eşi taciz ve tehdit mesajları atmaya başladı. İkram E. ve yakınları durumu polise bildirmesine rağmen olumlu sonuç alamadı. Fikri E., tehdit ve taciz mesajlarının ardından geçtiğimiz Pazar günü eşinin kaldığı evi basarak dehşet saçtı. Kapıyı balyozla kıran Fikri E., içeridekilere kurşun yağdırdı. Olayın ardından İkram E., annesi Azize T. ile yeğeni Cafer E. yaralandı. Yaralılar Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Azize T. ile Cafer E.'nin durumlarının ağır olduğu öğrenildi.Zanlı, olayın ardından izini kaybettirmeyi başardı.

"EŞİM BENİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİYORDU"

Hayati tehlikesini atlatan İkram E., İHA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin İzmir'de hayvancılık ve tarım işi ile uğraştığını söyledi. İkram E., "Eşim bunları yapmasına rağmen maddi yönden zarar ediyordu. Bu yıl artık yeter, bunları yapma dedim. Çocuklarımız askerde, onları düşünmemiz lazım, yeter artık sen ne yapıyorsan yap bizim rızkımızı kimseye vermeni istemiyorum dedim. Eşim bana, ben böyle yapmaya devam ediyorum, hesabına gelirse kal, gelmezse git dedi. Ben tekrardan yaşantımıza devam ettim. Çocuklarım askerden gelene kadar beklemeliydim. Eşim hayvan pazarlama işini sürdürdü. Benim işim diyerek susturmaya çalışıyordu ve şiddet uygulamaya başladı bana. Çocuklarım bunu görünce bana vurmasın diye kendilerini siper ediyorlardı. Bir gün bana silah çektikten sonra evden çıkıp komşularıma sığındım. 2 gün komşumda kaldım. Kapıya gelerek nasıl olur da evden kaçar onu öldüreceğim demeye başladı. Çınar ilçesinde arazimiz vardı onu da olmayacak paraya sattı ve silah, adam tutma gibi şeylere harcadı. İzmir'den Diyarbakır'daki babamın evine sığındım. Ben annem ve gelinimiz kapıda oturuyorduk eşimin geldiğini gördük ve kaçmaya başladık. Kardeşimin oğlu da içeride olduğu için bizi vurduktan sonra yeğenim olan 30 yaşındaki Cafer E.'yi de vurarak kaçtı" dedi.

Olayı gören komşu Sultan S., "Fikri E., eşini sürekli tehdit ediyordu. Pazar günü telefon ile mesaj göndermiş sizi öldüreceğim diye. Pazar günü kapı sesi ile irkildik balyoz ile kapıyı kırmış. Silah sesleri geldi, anladık o olduğunu ama bir şey yapamadık. Olayın ardından polis ve ambulansı aradık. Kaç kez savcılığa dilekçe verdik rahatsız oluyoruz diye. Kendisi 'Kim önüme çıkarsa öldüreceğim' diyordu, bunu da savcılığa ilettik. Ama bir türlü bir şey yapılmadı" diye konuştu.

BURAK EMEK
DİYARBAKIR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş