Diyarbakır Emniyeti suçluya nefes aldırmıyor

Diyarbakır Emniyeti suçluya nefes aldırmıyor
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde aralarında kasten adam öldürmek ve yağma suçlarından aranan şahısların da bulunduğu 10 kişi yakalandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce, kentte huzur ve güven ortamının sağlanması ve vatandaşların can ve mal güvenliğine yönelik tehditleri önlemek amacıyla 05.08.2015’te yapılan çalışmalarda, aralarında kasten adam öldürmek ve yağma suçlarından aranan şahısların da bulunduğu 10 kişiyi yakalandı. Konuya ilişkin Emniyet Müdürlüğü’nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, ‘Kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, kabul etmek bulundurmak ve kullanmak” suçundan hakkında yakalama emri bulunan S.A. ile ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak veya sağlamak’ suçundan aranan C.M. isimli şahıslar yakalandı.
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalar sırasında kimliksiz olan İ.E., D.G. ve S.G. isimli şahıslar da gözaltına alındı” denildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından da 8 adreste çalışma yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Hakkında ‘gasp’ suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası bulunan B.A., ‘cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan hakkında 5 yıl hapis cezası bulunan M.A., ‘mühür bozma, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan hakkında 5 yıl hapis cezası bulunan B.Y. ile ‘hırsızlık’ suçundan 2 bin 400 TL para cezası bulunan M.K. isimli şahıslar yakalandı. Ayrıca, hakkında Diyarbakır 4. Sulh Ceza Hakimliğinin 2015 tarihli yakalama emri ile ‘mala zarar verme’ ve Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesinin 2007 tarihli yakalama emri ile ‘kasten öldürme’ suçlarından aranan S.T. isimli şahıs, güvenlik güçlerimizce ikametinin kapısını çalındığı sırada çatıdan kaçmaya çalışırken görevlilerimizce yaralı olarak yakalanırken, şahsa ait 1 adet Smith Wesson marka ruhsatsız tabanca da ele geçirildi. Yapılan operasyonlar sonucunda yakalanan şahıslar adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alındı.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir