Diyanete Alım Yapılacak

Diyanete Alım Yapılacak
Müftü, müezzin ve kayyım alımı için kadro açılacağının müjdesini veren Bozdağ, yürürlüğe girecek kanunla açılacak olan Diyanet Akademisinde eğitim almayanların kadroya alınmayacağını söyledi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 'Diyanet Akademisi' adı altında yeni bir akademi kurmayı planladığını açıkladı. İmam hatip, Kur'an kursu öğreticisi ve müezzin-kayyım alım sınavı için ilana çıkılacağını da söyledi.

DİYANET AKADEMİSİ GELİYOR

'Diyanet Akademisi' adı altında yeni bir akademi kurmayı planladıklarını söyleyen Bozdağ, "Diyanet İşleri Başkanlığı, 'Diyanet Akademisi' adı altında yeni bir akademi kurmayı planlamaktadır. Bu akademi, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapacak personelin bir kısmının adaylık eğitimini yapacak, diğer bir kısmının da meslek içi ve öncesi eğitim ve öğretimini yapacaktır. Dini Yüksek İhtisas Merkezleri ve Diyanet Eğitim Merkezleri olarak iki bölümden oluşacak." dedi.

"DİYANET AKADEMİSİ'NDE EĞİTİM ALMAYANLAR KADROLARA ATANMAYACAK"

Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dini Yüksek İhtisas Merkezleri müftülerin, vaizlerin ve özel ihtisas gerektirenlerin eğitim ve öğretimini yapacak. Diyanet Eğitim Merkezleri, imam hatip, Kur'an kursu öğreticisi ve müezzin-kayyımların adaylık ve meslek içi eğitimlerini yapacak. Bu kanun yürürlüğe girdikten sonra belli bir süre buralarda eğitim ve öğretim almayanlar doğrudan imam hatip kadrolarına, Kur'an kursu öğreticisi kadrolarına, müezzin-kayyım, vaiz ve müftü kadrolarına atanamayacaklardır." dedi.

BOZDAĞ'DAN MÜJDE: RAKAMLAR BU AYIN SONUNA DOĞRU BELLİ OLACAK

Müezzin ve kayyım alınacağının da müjdesini veren Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü "Önümüzdeki günlerde imam hatip, Kur'an kursu öğreticisi ve müezzin-kayyım alım sınavı ilanına çıkıyoruz. Rakamları şimdilik açıklamıyorum, inşallah bu ayın sonuna doğru açıklayacağız ve boş olan kadroları dolduracak önemli bir adımı atacağımızı buradan bütün Türkiye kamuoyuna duyurmak istiyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel