Diş Hastanesi yeni bina yapımı başlıyor

Diş Hastanesi yeni bina yapımı başlıyor
Çarşamba ilçesine yapılacak olan Yeni Ağız ve Diş Hastanesi’nin ihalesinden sonra Belediye Başkanı ve bakanlık heyeti yer teslimini yaptıktan sonra önümüzde ki haftadan itibaren çalışmalara başlanacağı öğrenildi.

Eski Tekel binalarının onarım ve tadilatı yapılarak yaklaşık 10 yıl önce Çarşamba ilçesinde hizmet vermeye başlayan Ağız Sağlığı ve Diş Hastanesi yeni bina yapım çalışmaları geçtiğimiz günlerde yapılan ihalesinin ardından son hız devam ediyor. Mevcut hizmet veren binanın ön bölümünde bulunan bahçe olarak kullanılan alana5 katlı olacak şekilde yapılması planlanan Ağız Sağlığı ve Diş Hastanesi’nde ihale sürecinin ardından yüklenici firmaya yer teslimi işlemlerinde de sona yaklaşıldı.

Resmi şekilde ihaleden sonra yapılması gereken yer teslimi öncesi yeni binanın yapılacak mevcut Çarşamba Ağız Sağlığı ve Diş Hastanesi alanında incelemelerde bulunmak amacıyla ihaleyi üstlenen Ankara menşeili AKS Grup Yapı isimli firma yetkilileri arazide keşif yapmak üzere ilçeye geldi. Hizmet vermeye devam eden Çarşamba Ağız Sağlığı ve Diş Hastanesi önünde ki inceleme de Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden, Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekimi Turan Bilgin’in inşaat alanı ve zemin ile imar konularında gerekli olan konular hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Yapımına başlanacak olan Ağız Sağlığı ve Diş Hastanesi inşaatına ilişkin ilk incelemelerin ardından bilgi veren Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Sağlık Bakanlığı’mız Çarşamba ilçemize yeni bir diş hastanesi yapılmasıyla ilgili geçtiğimiz günlerde ihaleyi yapmıştı. Bugünde ihaleyi alan firmaya yer teslimini yapmak üzere hem bakanlık yetkililerimiz hemde firma yetkililerimiz bu alandalar. İnşallah 1 hafa 10 güne kadar şantiye binalarını kurarak inşaata başlamayı hedefliyorlar. 500 günlük bir iş teslim süresi öngörüldü. Firma ile bu sürenin kısaltılması için görüşmelerimizi de yapacağız. Çarşambamıza en yakın zamanda yeni diş hastanemizi kazandırmamız lazım. Milletimiz hizmet bekliyor. İnşallah hızlı bir şekilde bu binayı Çarşambalıların ve Salıpazarı, Ayvacık hizmet alacağı bir şekilde kazandırmayı ümit ediyoruz. Bölgemize önemli bir hizmet verecek bir hastane olmasını diliyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

HABER: Nurhan GÜZEL – Aybüke ŞEKER

4654984.png

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber