Dilek Öğretmen Beyaz Show’da…

Dilek Öğretmen Beyaz Show’da…
2012 yılında Yılın Öğretmeni seçilerek ismini Türkiye’ye duyuran Çarşamba Kumköy İlkokulu öğretmeni Dilek Livaneli, Küresel Öğretmen Ödülü’ne aday gösterilmesinin ardından Beyaz Show programına katıldı

Kanal D ekranlarında her hafta Cuma akşamları yayınlanan Beyazıt Öztürk’ün sunduğu Beyaz Show programına Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde ki Kumköy İlkokulu öğretmeni Dilek Livaneli katıldı. 2012 yılında ‘Yılın Öğretmeni’ seçilen ve daha sonra ABD’nin eski başkanı Bill Clinton'ın onursal başkanı olduğu Varkey Gems Vakfı’nın düzenlediği Küresel Öğretmen Ödülü’nde 50 kişinin arasında yer alan Dilek Öğretmen, Türkiye’yi Dünya genelinde temsil edecek olmanın gururunu yaşıyor.   

Beyaz Show' da ünlü isim Beyazıt Öztürk’ün canlı yayın konuğu olan Dilek Livaneli, yakaladığı başarıl süreci anlattı. Programda bulunan ünlü sanatçı Candan Erçetin, Murat Yıldırım ve Selma Ergeç, Livaneli’ni başarılarından dolayı tebrik ettiler.

livaneli1.jpg

Kumköy İlkokulu’nda 2008 yılından bu yana köy halkına ve okulun öğrencilerine yaptığı birçok projeyle dünyaya bakış açılarını değiştirmeye çalıştığını belirten Dilek Livaneli, “Projelerimizi köy halkıyla birlikte, beraberlik içinde yaptık. Öğrencilerime özgüven kazandırdım. Onların vizyonlarını genişletmek ve ufuklarını açmak adına birçok çalışmada bulundum. Yine öğrencilerimin dualarıyla inşallah Dünya’da ilk 10 sıraya girmeyi umut ediyorum.” Şeklinde konuştu.

DİLEK LİVANELİ’NE BEYAZ’DAN SÜRPRİZ!

livaneli2.jpg

Programda Dilek Livaneli’ni konuk eden Beyazıt Öztürk, bir sürprizde bulundu. Livaneli’nin ilkokul öğretmeni Emire Öner programa katıldı. Emire öğretmen öğrencisinin başarısını yakından takip ettiğini ve onun öğrencilik yıllarında da başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, “Dilek’le sürekli konuşuyorduk. Öğrencileri ile benim görev yaptığım okulu ziyaret etmişti. Kendisinin başarıları beni de çok gururlandırıyor.” Dedi.

livaneli3.jpg

DİLEK ÖĞRETMEN’İN EN BÜYÜK İSTEĞİ…

Kumköy’de görev süresince birçok projeler yaptığını söyleyen Livaneli, “Öğrencilerime eğitim vermek adına bir çok projeler yaptık. Okuma Yazma bilmeyen köy halkına okuma yazma öğrettik. Onları iş hayatıyla buluşturduk. Okulumuzun eski bir binasında, 20 metrekare alanda 20 kadın çalıştı. Eski tahta sıraları tezgah yapıp üretim yapmalarını sağladık. Bozuk, eski makiinaları tamir ettik. Daha sonra bir atölye kurduk. Şuanda atölyemizde makine eksiğimiz var. Saya makinesine köy kadınlarının ihtiyacı var. Ne kadar çok saya makinesi olursa o kadar çok köy kadını çalışacak. Ve bu kadınlar para kazanacak.” Dedi.

livaneli4.jpg

Programa katılan Dilek Öğretmen, Samsun Valisi İbrahim Şahin’e, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin’e, İlçe Kaymakamı Caner Yıldız’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir’e teşekkür etti.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber