Dilek Öğretmen, "En Büyük Ödül Güzel Ülkemi Temsil Etmek"

Dilek Öğretmen, En Büyük Ödül Güzel Ülkemi Temsil Etmek
2012 yılında 'Yılın Öğretmeni' seçilen Çarşamba İlçesi Kumköy İlkokulu öğretmeni Dilek Livaneli Türkiye'yi Küresel Öğretmen Ödülü'nde temsil etmekten gurur duyduğunu söyledi.

Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulunda 2008 yılından bu yana öğretmenlik yapan Dilek Livaneli, bugünlerde 'Dünya'nın En İyi 50 Öğretmeni' arasında yer almanın sevincini yaşıyor. Varkey Gems Vakfı'nın düzenlediği Küresel Öğretmen Ödülü'ne aday gösterilen Dilek Livaneli, öğrencileri için yaptıklarının değeri olamayacağını ifade etti.

Varkey Gems Vakfı tarafından düzenlenen 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin bulunduğu yarışmaya katılma sürecini anlatan Dilek Öğretmen, "  2008 yılından itibaren Kumköy İlkokulu'nda görev yapmaktayım. Bu zaman zarfı içinde çok güzel işlere imza attık. Kendimi motive etme aşamamda kendi enerjimi yaptığım projelere yansıtmak anlamında sesimizi bütün dünyaya duyurmak beni çok mutlu etti. Aslında ödülün en güzelini aldım. Güzel Ülkemi temsil edeceğim. Türk öğretmen profilini dünya ölçeğine yansıttık. Bundan dolayı ayrı onur ve gurur duyuyorum. Öğrencilerime, meslektaşlara ve adaylara ilham olmak istiyorum. Kazanırım veya kazanamam o kısmını şimdi göremiyorum ama biz dünyaya örnek öğretmenler seçildiysek, yine dünyaya örnek olabilecek projelere imza atmalıyız." şeklinde konuştu.


Mesleğini çok severek yaptığını ve bu işin değerinin olamayacağını belirten Genç Öğretmen Dilek Livaneli, "Çoğu kişi neden sen, neden Dilek Livaneli diye?Bu işe gönül koydum. Mesleğimi seviyorum lafı çok klişe kalıyor. Zaten sevmeseniz bunca işi yapamazsınız. Benim içimde ki meslek aşkı, bırakın bir milyon doları, yüzlerce milyon dolarla ölçülemez."sözleriyle takdir topladı.

FOTOĞRAF GALERİSİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber