'DİKKAT, İNTERNETTE KARŞINIZA BAŞKAN ÇIKABİLİR'

DİKKAT, İNTERNETTE KARŞINIZA BAŞKAN ÇIKABİLİR
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kurduğu ‘İnteraktif Meclis’ ile vatandaşın sorularını webcam aracılığıyla cevaplıyor. Bağcılar halkı, ‘İnteraktif Meclis’ sayesinde hem sorulara cevap buluyor, hem de başkan ile sohbet imkanı buluyor.

Sosyal belediyecilik projeleriyle dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Türkiye’de yine bir ilke imza attı. Başkan Çağırıcı kurduğu ‘İnteraktif Meclis’ ile internet üzerinden vatandaşlar ile sohbet ediyor. Karşısında başkanı gören bazı vatandaşlar ile şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Vatandaşlar Lokman Çağırıcı’ya Bağcılar ile ilgili sorular soruyor. Başkan Çağırıcı ise, webcam aracılığıyla sorulara tek tek cevap veriyor.

SORU SORANA KURA İLE HEDİYE


Yaklaşık 1 saatini vatandaşların sorularına ayıran Başkan Lokman Çağırıcı, zaman zaman Bağcılar halkının görüşünü de alıyor. Tecrübeli başkan, yapacağı projeler ile ilgili halkın fikirlerini almayı ihmal etmiyor. Programın sonunda ise çekiliş yapan başkan, belirlenen isimlere hediye gönderiyor. Başkan Lokman Çağırıcı, her Salı günü 11.00’de vatandaşın karşısına çıkıyor.

“BU BAĞCILAR’DAKİ SOSYOLOJİK DÖNÜŞÜMÜN GÖSTERGESİ”


Bu projenin Bağcılar’daki sosyolojik dönüşümün göstergesi olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “20 yılı dolduran bir belediyeyiz. Bağcılar’ı daha güzel noktaya taşıma adına Bağcılar’da yaşayan herkesin fikirlerini aldık. Mahalle mahalle programlar yaptık. Çevre meclisimizi kurduk. Aynı belediye meclisimiz gibi. Bunlar çevre ile ilgili sosyal çalışıyorlar. Fikirler üretiyorlar. İnteraktif meclisimizde bunları soruyorlar. ‘Geri dönüşüm toplanması gecikti’ diye bizi uyarıyorlar. Artık Bağcılar’da çöp, çukur, çamur tarihe karıştı” dedi.

“SORULAR GELİŞMİŞLİĞİN GÖSTERGESİ”


Şimdiki soruların gelişmişliğin göstergesi olduğunu ifade eden Başkan Çağırıcı, “Yaşadığı yeri asli vatanı kabul eden, Bağcılarlılık bilincinin oluşturulması yönündeki çalışmaların güzel bir noktaya geldiğini gösteriyor. Yaz kamplarındaki durumu, kentsel dönüşümü soruyorlar. Benim açımdan keyifli sorularda geliyor. İstanbul’un en büyük sorunu trafik, trafiğin en büyük sorunu parklanma. Yıllardır geçit, alt geçit, tünel gibi bir çok noktada ciddi çalışmalar var. Bizde bu nokta da kentsel dönüşümü yapıyoruz. Bir vatandaşımız, ‘Tek parsellere imar vermeyin, parselleri birleştirerek imar verin, otopark sorunu çözülsün’ diyor. Bizim teklifimiz artık hemşerilerimizden geliyor. Bu bizi sevindiriyor, heyecanımızı artıyor. Bu heyecan artışı hizmet olarak geri dönüyor. İstişare etmediğimiz hiçbir hizmeti Bağcılar’da yapmıyoruz. Sosyal belediyeciliği en güzel uygulayan belediyelerden biriyiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir