Dikbıyık’ta Aile İçi Şiddet Konferansı

Dikbıyık’ta Aile İçi Şiddet Konferansı
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy önderliğinde başlatılan “Aile İçi Şiddet” konulu konferans Dikbıyık İlkokulunda gerçekleştirildi

 

HABER- FOTO: Nurhan GÜZEL

Samsun İlkadım ve Atakum Rotary Kulüpleri tarafından Dikbıyık İlkokulu Tufan Çiçekay Konferans Salonunda “Aile İçi Şiddet” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacıları Pskiyatris Esra Görgün, Sosyal Hizmet Uzmanı Tuğba Talay idi. Başta aile içi şiddet olmak üzere her türlü şiddet karşı aileleri uyarıcı, yönlendirici konuşmalar yapıldı. Özellikle son zamanlarda ürkütücü bir biçimde yaygınlaşan kadına şiddet konusu konferansın temel dayanak noktası oldu.

Dikbıyık ve çevre köylerden gelen ailelerin oldukça ilgi gösterdiği konferansa Samsun Rotary Kulüp üyelerinin yanı sıra Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’ un eşi Hülya Aksoy, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’ın eşi Nursen Yıldız ve Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Telat Aktaş ve Dikbıyık İlkokulu Müdür Vekili Ayhan Arslanbay katıldı.

Rotary Kulübü Başkanı Orhan Atalay katılımcılara, EVKA Projesi kapsamında gerçekleştirilen bu konferansların gene Dikbıyık İlkokulu Konferans salonunda devam edeceğini söyledi. Atalay, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Prof Dr. Nurşen Belet,  “Çocuklarda Ateş”,27 Şubat 2013 Çarşamba günü Dr Didem Gülmez,  “Önlenebilir Çocuk Ölümleri”, 1 Mart 2013 Cuma günü Dr. Selda Gençdur, “Öfke Kontrolü”  konulu konferanslara da aileleri ve özellikler anneleri davet etti.

Okul Müdür Vekili Ayhan Arslanbay konferansa ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Telat Aktaş ise yaptığı teşekkür konuşmasında bu tür etkinliklerin ilçemizin diğer bölgelerinde de devam etmesi gerektiğini ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir