Diego Ribas, Beşiktaş'a mı geliyor?

Diego Ribas, Beşiktaşa mı geliyor?
Beşiktaş, lig bitmeden transfer çalışmalarına hızlı bir giriş yaptı. Siyah-beyazlı takım, Atletico Madrid’de kiralık olarak forma giyen Diego Ribas transferinde mutlu sona çok yakın.

2013-2014 sezonunun bitimine 2 hafta kala Beşiktaş, transfer çalışmalarına erkenden başladı. Özellikle kulübün mali durumu açısından uçuk transferlerden kaçınan siyah-beyazlı yönetimde, sezon sonu serbest kalacak Diego Ribas gündemde.
Beşiktaş Trasnfer Komitesi Başkanı Deniz Atalay’ın bizzat ilgilendiği Diego transferinde sona yaklaşıldığı bildiriliyor. Kiralık olarak Atletico Madrid’de forma giyen tecrübeli orta saha oyuncusu, sezon sonu serbest kalacak. Bonservisi elinde olan yıldız futbolcunun, Beşiktaş’ın yaptığı teklifi de kabul etme aşamasında olduğu öğrenildi. Diego’nun siyah-beyazlılardan 5 milyon Euro istediği ancak, Brezilyalı futbolcuya 3,5 milyon euro teklif yapıldığı, bu rakamda da artış olabileceği öğrenildi. Transferde, sadece yıllık ücret konusunda pürüzler kaldığı belirtilirken, son detayların ise birkaç gün içerisinde sonuçlanacağı ifade ediliyor. Diego’nun 2 hafta sonra serbest kalacak olması ve Beşiktaş’ın, yıldız futbolcuya bonservis ücreti ödemeyecek olması da transferin en olumlu yanı.
Beşiktaş ile Diego Ribas arasındaki transfer görüşmelerinin önümüzdeki 2 hafta içerisinde netleşeceği ve Brezilya asıllı İspanyol futbolcunun reddedemeyeceği başka bir teklif gelmediği sürece siyah-beyazlı formayı giyeceği de bildirildi.

DİEGO RİBAS KİMDİR?
28 Şubat 1985 doğumlu Brezilyalı futbolcu, henüz 12 yaşındayken Santos FC'ye imza attı. 2002 yılında başarılı performans gösteren Diego; Alex, Robinho ve Elano gibi futbolcularla Santos'un, Campeonato Brasileiro şampiyonu olmasında büyük pay sahibi oldu. 29 yaşındaki futbolcu, kariyerinde Porto, Werder Bremen, Juventus, Wolfsburg ve en son olarak Atletico Madrid forması giydi. Tecrübeli futbolcunun rekor transfer fiyatı ise 24,5 milyon Euro bedelle İtalyan takımı Juventus oldu.
Diego, ilk olarak Santos’ta oynadığı 64 maçta 21 gol, Porto’da 49 maçta 4 gol 1 asist, Werder Bremen’de 84 maçta 38 gol 41 asist, Juventus’ta 33 maçta 5 gol 11 asist, Wolfsburg’da 78 maçta 19 gol 19 asist ve Ateletico Madrid’de 41 maçta 4 gol 6 asist kaydetti.

DOĞAN GÜNDOĞDU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir