Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Devletin soğuk yüzü Jandarma artık değişiyor!

Devletin soğuk yüzü Jandarma artık değişiyor!

Jandarma'nın kuruluşunun 178. yılı Vatana ve Milletimize KUTLU OLSUN...

Bu konuda sayfalar dolusu yazılar yazılabilir. Ama en güzeli kısa ve öz olanı olsa gerek.

Jandarma dediğimiz de, aklıma çocukluğum gelir. Bir de 80 ihtilali sabahı...

Çünkü çocukken anne- babalar çocuklara "Jandarma geliyor" diye korkuturdu. Jandarma' dan sonra Polis, Hakim- Savcı vs vs. Jandarma'nın halk arasında ise baskıcı, ketum ve korku imparatorluğu olduğunu, 80 İhtilalinde gördüm.

İhtilal de askerler (Jandarma) oturduğumuz evin hemen yol başına çekmiş aracını, hoparlörden bağırıyor ve aralarda da, o meşhur sanatçı Hasan Mutlucan'ın yorumu ile Mehter Marşı çalışıyordular.

Askerler ve Jandarma, "Sokağa çıkma yasağı başlamıştır. Acil ihtiyaçlar dışında kimse sokağa çıkmayacak. Ekmek, yiyecek ihtiyaçları Jandarma'dan izin alınarak bakkala gidip gelebileceksiniz. İkinci bir emre kadar..." diyordu.

Bizlerse korkudan sokağa oyun oynamayı bırakın, Hiç bir şekilde çıkamamıştık. O yıllar korku yıllarıydı ve o korku ile büyütüldük. Hakim- Savcı ve devlet erklerinin soğuk yüzünü çocukluktan beri unutamadık. Unutturulmamaya çalışıldı.

Sonra askeriye dönemi başladı. Gördük ki; Jandarma Hakim- Savcı, Bürokrat, korkulacak insanlar değilmiş. Onlar görevlerini ve aldıkları emirleri yapıyormuş.  Hakim -Savcı korkusu suçsuz olsan da o korku dan gerçekleri dahi söyleyemez tir tir titrerdik. Nedeni devletin soğuk yüzü!

 Ama son yıllarda Jandarma öyle mi? Keşke Hakim- Savcı, ve diğerleri de öyle olsa. Onlar kabuklarını kırıyor yavaş yavaş.

Mesela; Jandarma' da örnek isimlerden birisi Salıpazarı İlçe Bölük Komutanı Hakan Akçay... Jandarma'nın korkulacak insanlar, devletin soğuk yüzü değil. Aksine sevgi dolu ve vatan, millet için canını ortaya koyan insanlar. Senin, benim, komşunun çocukları Jandarma... Onlar devletin asayişi, vatan sathının korucuları. Vatan için verilen görevi yapıyorlar.

Hakim -Savcılar da o yolda ilerlerken onları gerilime yeniden sokan 15 Temmuz hain kalkışması oldu. Umudum onlar da insanlarla yavaş yavaş normal hayatın akışına girerler. Girmeleri sağlanır. Aksi takdirde Hakim- Savcı'lar yargının en önemli unsurları halktan kopuk devletin soğuk yüzü oalrak kalacaklar. Bu adaletin soğuk yüzü, korku dolu yüzü olarak kalacaktır. Bu da hiç tasvip edilmemektedir.

Kısacası; Jandarma Salıpazarı ilçesinde Kıdemli Başçavuş Hakan Akçay  misali, halkla kucaklaşmalı, eğitime katkı vermeli, çocukların yüreğini okşamalı, vatandaşı ile oturup dertleşmeli. Yani o kötü imajı ve korkuyu silmeli. Başarmaya adım adım ilerliyor.

Şimdi onlar asker kimliğinden çok Kır Polisi olma yolunda. O eski korkuları da dağıttıklarında harika olacak. Dünya değiştikçe, Jandarma da değişiyor. Bu değişime hızla ayak uydurarak gelişimi hızlandıran başta Hakan Akçay, Kavak İlçesine giden Kıdemli Başçavuş İsmail Karaköse vb isimlerin çoğalması umuduyla...

Jandarma'mızın 178. kuruluş yılını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Umarım devlette o eski soğuk yüzünü bırakıp sıcak- güler yüzü ile milletini daha fazla kucaklar. Darısı diğer kurumlarımıza...

Mutlu ve (sağ)lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi