Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

“Devletin başına Devlet gelecek mi?

“Devletin başına Devlet gelecek mi?

 

MHP Büyük Kongresini önceki gün gerçekleştirdi.  Hemen hemen bir yıla aşkın süredir Ülke gündeminde MHP kongresi ve Devlet Bahçeli’nin gidip yerine Koray Aydın’ın gelmesi özlemi ve harareti gözlemleniyordu. Ama siyaset bu ya!. Kimsenin fazla heyecanlanmaması gerekiyordu. Çünkü konuşmaların arka perdesini irdeleyenler biliyordu ki; Devlet Bahçeli olmasa idi MHP inanın bu gün ANAP, DYP gibi kapanan partiler arasında ki yerini alırdı.

Evet MHP Başbuğları Rahmetli Alpaslan Türkeş’ten sonra büyük bir heyecan ve hevesle “DEVLETİN BAŞINA DEVLET GELECEK” özlemi ve iktidar hayali ile Bahçeli’yi büyük bir sevgi ve inanışla kucakladı. Ne oldu ise Devlet Bahçeli’nin DSP yani Rahşan Ecevit ve Rahmetli Bülent Ecevit’in de bulunduğu koalisyonun içinde yer alması ile hayali sukuta uğradı. Bu nedenle Bahçeli yerden yere partilileri tarafından vurulmaya başladı. Herkes bunu koz olarak kullandı ve Bahçeli’yi yıllardır iktidar ve diğer muhalefet partililer gibi eleştirmeye başladı.

Fakat kapalı kapılar ardında Devlet Bahçeli’nin duruşu, Ülkücülere gösterdiği yolun bu gün ne kadar doğru ve tutarlı olduğunu gösterdi. Çünkü Rahmetli Başbuğ’ları Türkeş ne demişti: “Ülkücülerin silahı kalemleri olacak. Silah tutan ülkücü istemiyorum”. Bu yolda ilerleyen Bahçeli, Ülkü Ocaklarını çok fazla popüler tutmadı. Bu da partinin Gençlik Kolları denilen kolunu kanadını kırmış oldu. Gerçi Ülkü Ocakları her ne olursa olsun direnmeye uğraşıyor ama çok fazla destek alamıyor. Bir partinin Kadın ve Gençlik Kolları yoksa o partinin yıkılması kaçınılmazdır.

Ama görünen kongre sonrası MHP de Bahçeli ve yeni yönetim Ülkü Ocaklarını olsun, Kadın Kollarını olsun hızla oluşturarak yeniden eski ihtişamına koşmayı hedeflemiş gibi görünüyor. Koray Aydın’ da zaten Bahçeli’ye buralardan yüklendi ama plan ve proje üretemedi. Hitabeti çok mükemmel olmasa bile eksikleri işaret etmesi ve geçen dönem 1171 kusur oy alarak seçilen Bahçeli’nin oy kaybetmesine ve 725 oyla yeniden seçilmesine neden oldu.

Yani MHP’liler Devlet Bahçeli’ye dediler ki: “Sensiz de senle de olmuyor ama ayakta kalabilmek için sen bize lazımsın”. Bahçeli ise eski hamam eski tas mantığını bırakarak silkinip artık iktidara yürümeleri gerektiğini bunun için çalışacaklarını dile getirdi. Kısacası MHP de Koray Aydın’ın kazanmasını büyük temenni olarak gören AK Parti ve CHP’lilerin planları bozuldu. Kim ne derse desin.  Çünkü Koray Aydın’ın siyasette Lider olarak ısınana kadar parti siyaset sahnesinden silinme tehlikesi ile karşı karşıya kalması kaçınılmazdı. Bunu gören partililer yeniden Bahçeli dediler.

Ama şu gerçeği Bahçeli bu kongrede mutlaka görmüş olması gerekiyor: Eski zihniyet siyaseti artık Ülkede ve tüm siyasi mantıklarda tükenmiştir. Eski ahbap- çavuş ilişkileri ile yapılan seçimlerde şu şunu aday olarak görmek istedi diyerek o isimleri aday göstere göstere muhalette kalmaya mahkûm oldu. Aslında bunu bir dönem TBMM ye giremeyerek yaşadı. Bu gün MHP eğer Meclis koridorlarında ve siyaset sahnesinde ise bunun başarısı elbette ki Devlet Bahçeli’ye ait olduğu kadar İktidar olamaması da Bahçeli’ye aittir.

O zaman Genel Başkan Devlet Bahçeli partililerin rüyası olan “DEVLETİN BAŞINA DEVLET GELECEK” se kendisi de, partisi de, siyaset mantığı ve düşüncesini de değiştirerek gençleşmeli, Kadına daha çok önem ve değer vermeli, ufkunu açmalıdır. Ketum durmakla olmuyor. O zaman geçmişte partilinin gördüğü ve benimsemediği hata olarak nitelendirdiği tüm konularda partililerine detaylı bir açıklama yaparak DSP’ nin kanadı altına girmediğini ya da Rahşan Ecevit’in hakaret (partililerin sözüdür) dolu sözlerini yiyip yutmadığını ve o kararı neden aldığını anlatmalıdır.

Ülkü Ocakları ve MHP lilerin Mafya olduğu söylemini sonlandırmayı başaran Bahçeli artık bu yönlerini de yenilemeli ve açıklamalarını yaparak o kısılan ses tellerine ve hitabetine rağmen MHP nin buralara hangi şart ve koşullarda geldiğini anlatmalıdır. Vakit çok geç olmadan hem de. Bunu da en geç bu birkaç gün içinde yapmalıdır. Çünkü gelecek yerel seçimler Bahçeli’nin ya tamam ya da devam diyeceği dönemidir. Açıklama yapıp partilileri bir kere daha kucaklamak da, onları elinin tersi ile iterek yıllardır ben böyle yönettim bundan sonra da yönetirim derse kendisi bilir. Çünkü bu partili artık son şansı Bahçeli’ye vermiştir. Bahçeli oturup düşünüp Türk Dünyasının Liderliğine oturmayı düşlüyor ve Türk Dünyasını kucaklayacaksa, bu ülkede iktidar olmak istiyorsa “Ülkülerine dönmelidir”.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi