İBRAHİM GÜLER

İBRAHİM GÜLER

DEVLET NASIL YIKILIR

DEVLET NASIL YIKILIR

 

      Malum İlçemiz Çarşamba olunca her vatandaş gibi ihtiyaçlarımızı görmek için pazara ÇARŞLAMBA’ya her hafta gidiyorum.
Bir özelliğim de o eski ÇARŞAMBA Köprüsünden işim olsun olmasın bir alışkanlıktır bir o geçeye bir de beri geçeye yani her iki yakada da gezinti yapıyorum.
      Değerli okuyucularım; bu hafta karşı tarafa geçerken köprünün sağına bir soluna bir masa koymuşlar o masalarda görevli olanlar sanıyorum, Öğretmen kökenli memurlarmış. Bana içlerinden bir tanesi sizi tanıyorum bir imza atınız dediler.
Sordum kimsiniz nedir bu imza dediğimde,kendisi bir lisede Müdür yardımcısı imiş, imzada genelde baş örtüsü özgürlüğü içinmiş. Çözemediğim konu baş örtüsü ama nasıl baş örtüsü özgürlüğü. Hadi örtünmek isteyenlere örtünme özgürlüğü verildi, bunun ölçüsü ne olacak?. 
      Zaten İRTİCA başını kaldırmış bekliyor. Diğer taraftan birde Laikliği kendi çıkarları için kullanan inançsızlarda mini etekle daireye (Okula) gelirse ve ya erkek öğretmende öğrencilerin karşısını şortla çıkarsa ne diyebiliriz. Bunun adı özgürlük, insan hakkı buna denebilir mi?. 
Sayın okurlarım: Devlet ciddiyet ister DEVLET ŞAHISLARIN SİYASETCİLERİN ÇİFLİĞİ DEĞİL. Devlet ciddiyet ister ciddi olacak ki VATANDAŞINA İYİ HİZMET VEREBİLSİN. Şimdi ülkemizde okuma özgürlüğü var okursun mezun olursun. Devletin her hangi bir kurumundan iş istersin çalışmak ekmek parası kazanmak için, memur olmak için torpil arasın. Hatırlı kişileri devreye sokarsın ama iş başı yaptıktan sonra özgürlüklerden bahsedersiniz.
      Değerli okuyucularım; İşte sorun burada nasıl asker sivil çalışamaz ise poliste resmi üniforma giyiyorsa diğer kurumlarda çalışacak memurlarında bir disiplin içinde çalışmaları mecburi olmalı. Yani devletin disiplini bu memurlar vasıtası ile vatandaşa sirayet etmeli ciddi olmalıdır vatandaşın karşısında memur. Çünkü Patron Vatandaştır eğer memura devlet maaş veriyorsa vatandaşa hizmet etsin diye veriyor. Onun için bence özgürlük Devletin dairesinde olmaz eğer devletin memuru isen ve ya memur olmak istiyorsan bu kuralları kabullenmek zorundasınız. 
     Ha tabi ki başıbozukluğa meydan verecek olay yaratacak hareketlerden uzak olmalıdırlar. Devlet eğer devlet olacaksa her kademede disiplin şart. Yoksa Devletin temeli başka nasıl dinamitlenir.
Saygılar...
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İBRAHİM GÜLER Arşivi

SORMA

24 Haziran 2013 Pazartesi 09:31