Devasa patlıcan!

Devasa patlıcan!
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde bir üretici doğal olarak yetiştirdiği dev patlıcanlarla ilgi odağı oldu. 900 gram ile bin 400 gram arasında gelen patlıcanların kilosu 1 liradan satılıyor.

Sarıgöl Pazarında üretici tarafından doğal olarak yetiştirilen devasa patlıcanlar ilgi odağı oldu. Sarıgöl Halk pazarına kendi ürünü olarak yetiştirdiği devasa patlıcanları pazarda satan Bahadırlar Mahallesinden Birgül Keşkekoğlu (50), ürünlerinin doğal olarak yetiştirdiğini belirterek, "Çiftçilikle uğraşmaktayız. Tarlaya uzun ve yuvarlak türünden patlıcan diktim. Hayvan gübresi ve sudan başka bir şey vermedim. Bir de, toprağımız verimli bu nedenle yuvarlak türü patlıcanlar oldukça irileşti. Patlıcanların biri 900-1400 gram arasında gelmekte. Pazarda doğal olduğu için alan çok. Zaten alanlar bir tane alıyor ve bir aileye de yetmekte." dedi. Keşkekoğlu, pazarda devasa patlıcanların kilosunu da 1 TL'den sattığını ifade etti.

DEVASA PATLICANDAN NELER YAPILIR?
Patlıcan üreticisi Birgül Keşkekoğlu, devasa patlıcanların aslında diğer patlıcanlar gibi taze olduğunu belirterek, "Ocakta gözlemesi, gözlemesine sarımsak, maydanoz, soğan ilave ederek içerisine limon sıkılarak mezesi yapılmakta. Ayrıca kızartması, sulu patlıcan yemeği, dolması, irmikle ezilen gözleme patlıcandan köftede yapılmaktadır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel