DESTİCİ TERME’DEN SESLENDİ!

DESTİCİ TERME’DEN SESLENDİ!
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Karadeniz Bölge Toplantısı çerçevesinde Samsun’un Terme ilçesinde partililerle bir araya geldi

Terme ilçesinde bir tesiste gerçekleştirilen etkinliğe katılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Karadeniz Bölgesi istişare toplantısında bölgenin il ve ilçe başkanları, yöneticilerle ve partililerle bir araya geldi. Terme ilçesinde gerçekleştirilen etkinliğe partinin Çarşamba ve Samsun  teşkilatları yoğun katılım sağladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda daha sonra Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi.

Kur’an tilavetinin akabinde ülke gündemine dair önemli mesajlar veren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partililere hitaben konuşma yaptı. Sözlerine katılım sağlayan ve partiye destek olan, katkı sağlayan herkese şükranlarını sunarak başladı. Destici, “Büyük Birlik Partisi 27 yaşında. 27. Kuruluş yıldönümümüzü yakın zamanda kutlayacağız. Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere, bugüne kadar gelmemizde emekleri olan bütün dava arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum.” dedi.

TÜRKİYE’NİN BÖLGEDE Kİ OPERASYONLARI

Genel Başkan Destici, “Ülkemizin hain terör örgütlerine karşı kahramanca bir mücadelesini görüyoruz. Zeytin Dalı Harekatı ile başlayan operasyonların son olarak Mardin’de bir harekat gerçekleştirildi. Bu harekatların başarıyla sürdürüldüğünü görüyoruz. Bu operasyonlarda amansız mücadele veren kahraman asker ve polisimizin Allah yardımcısı olsun. Bu noktada şu hususa değinmek istiyorum. Ordumuz sınır ötesinde çok güçlü adımlar attı. Ve biliyorsunuz Tel-Abyad ve Rasulayn temizlendikten sonra önce ABD geldi bizimle masaya oturdu. Daha sonra Rusya gelip masaya oturdu. Türkiye ile belli anlaşmalar, müzakereler sonrası bu harekatın durmasını istediler. Tabi yapılan anlaşmalar neticesinde anlaşmalar durdu. Ama bugün Türkiye’ye karşı verilen taahhütler yerine getirilmedi. O bölgelerde halen PKK, PYD gibi unsurların varlığı devam etmekte. Ya o bölgeden bu unsurlar çıkartılır, ya da Türkiye kaldığı yerden bu harekâtlara devam eder.” İfadelerine yer verdi.

Destici konuşmasının büyük bir bölümümde Türkiye’nin bölgede ki harekat ve harekat sonrası yaşanan gelişmelere değindi. Önemli vurgular yapan Destici, “ABD ve İran Irak’tan elini çekmiyor. ABD, Bağdat Yönetimi’ni Amerikan bankalarındaki paralarına el koymakla tehdit ediyor, İran Şii milletvekilleriyle yabancı güçler Irak’tan çıksın derken kendi milisleriyle var olmaya devam ediyor. Irak’ı bölünme noktasına getirirlerse biz de Türkmenlerin varlığını korumalı ve kendi yaşadıkları topraklarında söz sahibi olmalarını sağlamalıyız.” sözleri ile değerlendirmelerde bulundu.

ÜLKENİN EKONOMİK DURUMUNA DEĞİNDİ

Türkiye’nin dış sorunları kadar içerde de önemli sorunlarının olduğunu aktaran Genel Başkan Mustafa Destici, “Ülkede ekonomik daralma yaşanmakta. Gördüğümüz istatistikler bunu açıkça gösteriyor. Ekonominin bu durumu ithalat ve ihracata etki sağlıyor. Her ne kadar cari açık kapatılmış gibi görünse de, büyüme rakamları gerçeği gösteriyor. Büyüme olmayınca işsizlikte artıyor. Türkiye’nin her yıl yaklaşık yüzde 1.2 nüfus büyümesi yaşamaktadır. Bu dengeyi sağlayamadığımızda işsizlik rakamının  artmasının önüne geçemiyoruz.” diyerek bu durumun aşılması için gerekli hamleler, çalışmalar yapılmasının şart olduğunu, hükümetin bu noktada esnafa rahatlık getirecek adımları atmasını ümit ettiklerini, olumlu adımlarda destekçi olacaklarını vurguladı.


3-097.jpg
EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Emeklilikte yaşa takılanlar meselesine değinen Destici, “Emeklilikte yaşa takılanlar diye bilinen, 1999 yılında işe başlayan bu vatandaşlarımıza bir an önce haklarının iade edilmesini istiyoruz. Devlet memurlarına verilen 3600 Ek Gösterge sözünün gereği de yapılmalıdır. Biz BBP olarak her iki konuda kanun teklifimizi verdik. Sözde değil özde de kanuni olarak da TBMM’de takipçisiyiz.” dedi.

ASGARİ ÜCRET KONUSU

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici , “Asgari Ücret düşük kaldı. Oysa en gerçekçi öneriyi biz yaptık. Teklifimiz kabul edilse hem işçi hem işveren kesimi uzlaşabilir, memnun olabilirdi. Biz asgari ücrette yıl içinde iyileştirme yapılmasını da Büyük Birlik Partisi olarak teklif ediyoruz.Gelir dağılımının eşit bir şekilde dağıtılması gerekmektedir.” Şeklinde konuştu.


4-077.jpg
BİYOKÜTLE ENERJİ SANTRALİ

Destici konuşmasının bir bölümünde ise Çarşamba ilçesine kurulacak olan Biyokütle Enerji Santrali’ne değindi. Genel Başkan Destici, “Sanayi yatırımları; çevre, tarım havzaları ve çiftçi korunarak yapılmalı. Çarşamba Ovasında Biyokütle Enerji tesisleri kuruluyor. Biz sanayiye karşı değiliz. Elbette ki bunlar kurulmalıdır. Ama tarım arazileri üzerine bunların kurulmasını doğru bulmuyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Genel Başkan Destici yaptığı konuşmasının ardından diğer programlarına katılmak üzere program bitişi salondan ayrıldı.

HABER: Berat GONCA - Yağmur AYAN

5-051.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber